Društvo

SLOBODANKA JAČA OD NEPRAVDE Teško oboljela žena se vraća na posao, DRSKOM POSLODAVCU KAZNA

Slobodanka Todorić, teško oboljela radnica iz Dervente, kojoj je bubreg odstranjen, vraća se na posao – saznaje Srpskainfo.

SLOBODANKA JAČA OD NEPRAVDE Teško oboljela žena se vraća na posao, DRSKOM POSLODAVCU KAZNA
Foto: Ustupljene fotografije

Ona se, u firmu u kojoj je ostala bez posla samovoljom poslodavca dok je bila na bolovanju, vraća po nalogu Inspektorata rada, područne kancelarije Doboj.

Ovu informaciju su potvrdili Slobodankin suprug Mladen Todorić i predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić. Podsjećamo, Srpskainfo je prva pisala o ovom slučaju kršenja radničkih prava.

Mene je jutros obavijestila inspektorka rada da su u firmi bili nekoliko dana i da su utvrdili nepravilnosti u slučaju moje supruge. Rješenje inspektora ću dobiti naredne sedmice, ali mi je rečeno da će biti izrečana kazna za poslodavca i za odgovorno lice – rekao je za Srpskainfo Mladen.

Podsjećamo, Slobodanka Todorić počela je da radi u Fabrici obuće “Amika” Derventa 2016, gdje je radila dvije godine, 11 mjeseci i nekoliko dana, sve na određeno vrijeme.

Nakon toga ju je poslodavac “prebacio” u drugu svoju firmu, ali sve je radila isto, i za istu platu, i opet na određeno.

Pročitajte još

U međuvremenu se razboljela, a od aprila do kraja septembra imala je četiri operacije.

Dok se kod kuće oporavljala od posljednje komlikovane operacije, jedno veče uslijedio je telefonski poziv iz firme s porukom da joj neće produžiti ugovor.

Nakon toga uslijedila su brojna pitanja o poštivanju zakonskih propisa u Republici Srpskoj. Drugo, da je Slobodanka bila prijavljena na neodređeno, poslodavac ne bi smio da joj da otkaz za vrijeme bolovanja.

Sindikat uprave Republike Srpske dao je besplatnu pravnu pomoć.