Svijet

"SNOVI SU POSTALI JAVA" Godinama su se borili za potomstvo, a onda su dobili DEVETORO DJECE

Da snovi postaju java, najbolje pokazuje primjer bračnog para Maksin i Džejka Jangn iz Pensilvanije.

"SNOVI SU POSTALI JAVA" Godinama su se borili za potomstvo, a onda su dobili DEVETORO DJECE
FOTO: INSTAGRAM

Naime, nakon godina borbe za potomstvo, dobili su sina putem vantjelesne oplodnje, a potom usvojili četvoro djece. Ubrzo su saznali da saznali da čekaju četvorke.

Oduvijek su maštali da zasnuju veliku porodicu, sa biološkom i usvojenom djecom. Nakon što su vjenčali i godinama pokušavali da se ostvare kao roditelji, Maksin i Džejk su 2017. godine postali hranitelji četvoro djece – dvije djevojčice i dva dječaka, uzrasta dva, četiri, 11 mjeseci i tek rođene bebe.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Iskusili su mnoge borbe na tom putu, dijagnozu autizma kod jednog djeteta, prošli kroz traume. Tokom tog perioda Maksin se nekoliko puta podvrgla vantjelesnoj oplodnji i doživjela pobačaje. Kako je istakla, bio je to bolan i bezizlazan period u njihovim životima, a ponekad su mislili da im nije suđeno da se ostvare kao roditelji.

Nada

Ipak, nisu gubili nadu i najzad, u oktobru 2018. godine, njihova želja se obistinila i putem VTO dobili su sina. Budući da je iza sebe imala dvije godine neuspjelih trudnoća, Maksin nije krila nevjericu i uzbuđenje što se ostvarila kao majka.

– Svaki dan je avantura. Dolazak još jednog mališana u porodicu je bio izazov, ali to ne bih promijenila ni za šta na svijetu. On je iznad svega što sam ikada mogla da zamislim. Ne mogu da vjerujem da je moj – napisala je ona tada na Instagramu.

Njihova sreća postala je još veća kada su krajem prošle godine usvojili četvoro djece kojima su prethodno bili hranitelji.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

– Svakodnevno se osvrćem na svoj život i uprkos tome koliko ponekad može biti teško, pomislim u sebi koliko imam sreće. Srećna sam što sam rodila ovog prelijepog dječaka i što sam dobila privilegiju da odgajam četvoro divne djece, koji, iako nisu potekla iz mog stomaka, u mom su srcu. Neizmjerno sam zahvalna na radosti, ljubavi i snazi koju ste unijeli u naš život. Dali ste nam najsmisleniju i najispunjeniju ulogu u životu i pokazali da snovi i čuda ne postoje samo u filmovima – istakla je ona.

Ipak, potajno su se nadali da će im još jedna beba upotpuniti porodicu. I baš kao u filmovima, snovi su postali java – Maksin je zatrudnila nekoliko nedjelja kasnije.

– Kada sam saznala da sam trudna, bukvalno nisam vjerovala u test. Nikada nisam dobila pozitivan test trudnoće, osim kada smo čekali rezultate embriona ili inseminacije. Nikada ranije nisam samostalno ovulirala. Bila sam u totalnom šoku i nervozno se smejala kad sam pokazala test Džejku. Linija je u početku bila prilično tanka, tako da definitivno nisam bila optimistična, mislila sam da je lažno pozitivna. Sutradan sam ponovo uradila test i linija je bila znatno crvenija. Te večeri natjerala sam Džejka da istrči i uzme još jedan test. Linija je bila tako crvena i debela. Sljedećeg dana uradila sam test krvi i ljekar mi je potrvrdio trudnoću – opisala je Maksin.

Četiri otkucaja srca

Iznenađenjima nije bilo kraja. Dodatni šok uslijedio je u šestoj nedjelji trudnoće, kada je otišla na drugi ultrazvuk.

– Čim je doktorka započela skeniranje, vidjela sam iznenađenje na njenom licu. Pogledala me je i rekla: “Pa, izgleda da ovdje rastu tri bebe!”. Počela sam nervozno da se smijem i bila sam u potpunom šoku – istakla je Maksin.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Međutim, pravi šok uslijedio je zapravo na trećem ultrazvuku.

– Odmah su se na ekranu vidjela tri mala treperenja. Bebe su odlično mjerile i sve su imale snažne otkucaje srca, što je zaista bilo olakšanje. Taman što je trebalo da završim pregled, doktorka je rekla da mora još nešto da provjeri, a ja sam se našalila: “O, Bože, bilo bi baš zanimljivo da je unutra još jedna beba!” Kroz nekoliko sekundi doktorka me je pogledala, nikada to neću zaboraviti, i rekla: ,”Maksin, postoji još jedna beba” – sjeća se ona.

Nije vjerovala dok nije čula četvrti mali otkucaj srca.

– Bukvalno sam ležala otvorenih usta… Samo što sam se pomirila sa činjenicom da nosim tri bebe, a sada je tu još jedna. Malo je reći da sam bila u potpunom šoku… – napisala je Maksin.

Nedjelje borbe i strepnje

Ljekari su joj rekli da je mala vjerovatnoća da se sve četiri bebe rode zdrave, kao i da trudnoća predstavlja veliki rizik po njeno zdravlje i predložili embrioredukciju (selektivno uspavljivanje beba). Maksin i Džejk nisu pristali na taj prijedlog.

A onda su uslijedile nedjelje i nedjelje borbe i strepnje od prevremenog porođaja. Svakodnevni odlasci u bolnicu, raznorazne terapije, a u 25. nedjelji trudnoće ljekari su morali da joj urade serklaž – šivenje grlića materice kako bi što duže mogla da održi trudnoću.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

– Osjećala sam se slabo, nisam mogla da hodam bez pomoći. Osjećala sam tako strašnu vrućinu, bukvalno kao da mi je koža gorjela. Jedva sam mogla da otvorim oči, sve mi je bilo mutno. Težina beba, zajedno sa činjenicom da nisam osjećala donju polovinu tijela, izazivala mi je paniku. Pritisak mi je neprestano padao, pa mi je i to dodatno stvaralo nervozu. Bila sam na magnezijumu 36 sati nakon zahvata kako bih spriječila kontrakcije i smirila matericu. Generalno, iza mene su teški dani, ali srećna sam što je serklaž dobro prošao i zahvalna što sam stigla do 25. nedjelje – prepričala je Maksin na Instagramu.

Pobjeda

Svaki naredni dan Maksin i Džejk slavili su kao pobjedu i tako sve do 31. jula ove godine, kada su na svet došle četiri zdrave bebe – tri dječaka i jedna djevojčica. Suprug je prisustvovao porođaju, a sve je zabilježeno videom koji se nalazi na njihovom Jutjub kanalu “The Family Young VLOGS”.

– Čula sam njihov plač, ali nisam uspjela da ih vidim. Njihov plač bio je umirujući, ali sam jedva čekala da ih upoznam – napisala je ona.

Poslije sat vremena od porođaja upoznala je svoje četiri bebe, prenosi Blic.

– To je bio neopisiv trenutak. Sve borbe iz posljednjih nekoliko mjeseci odmah su zaboravljene, bol i stres nisu bili bitni, u tom trenutku vrijedilo je sve kroz šta smo prošli – istakla je Maksin.

Bebe su provele oko dva mjeseca u bolnici, a sada su konačno kod kuće i uživaju u pažnji i ljubavi svojih roditelja, braće i sestara.

– Puno mi je srce. Samo ih pogledam i shvatim šta je važno u ovom životu. Ja sam najsrećnija žena na svijetu – poručila je ponosna mama devetoro djece.