Sudbine

"Spavao sam ispod kreveta sa nožem kraj sebe" Majka ga ostavila u smeću, polubrata pronašao nakon 60 godina (VIDEO)

Pol Konoli (61) iz Eseksa, kog je majka ostavila u kanti za smeće kad je imao samo dvije nedelje, prvi put susreo je svog polubrata s očeve strane.

Pol KOnoli pronašao polubrata
FOTO: TEST 6/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pol, rođen u istočnom Londonu 1962. godine, cijeli život je tražio očevu stranu porodice, povremeno kontaktirajući s irskom rodbinom po majci. Nakon što ga je majka ostavila u kanti za smeće, spasio ga je komšija koji je čuo njegov plač i pozvao socijalnu službu.

A kad su mu njegova dva sina darovala pribor za kućno DNK testiranje, Konoli je otkrio da je napola Maltežanin, a uz pomoć istraživačkog tima iz TV emisije “Long Lost Family” na kraju je pronašao Frenkija Peronija (62), polubrata s očeve strane, koji je pohađao istu školu kao Pol. Počeo sam da tražim oca, a umjesto njega, pronašao sam brata. Budućnost stvarno jeste svijetla – rekao je Pol, inače amaterski bokser koji je pokrenuo posao za fitnes i rehabilitaciju. Ispričao je kako je s osam godina smješten u dječji dom.Bilo je puno psihičke torture, puno batina… Spavao sam ispod kreveta, s kuhinjskim nožem s drvenom drškom kraj sebe – prisjetio se.

Na njegovom rodnom listu pisalo je kako su mu roditelji Metju i Meli Konoli, irski imigranti, no on je, kaže, sve vrijeme itekako bio svjestan da izgleda drugačije od svog brata po majci, koji mu je često govorio: Ti si Pinov sin – misleći na lokalnog malteškog biznismena koji je držao prodavnicu u blizini doma njegove majke. Oduvijek sam mislio da se brat samo šali, a onda su mi sinovi darovali pribor DNK testiranje… Ostao sam u potpunom šoku kad su rezultati pokazali da sam pola Irac, pola Maltežanin. Tad sam pronašao Frenkija, kom je otac bio malteški vlasnik trgovine “Filip Psaila”, poznat i kao Pino – ispričao je Pol.

Pročitajte još

Frenki je djetinjstvo proveo s majkom, koja je umrla 2017., a Pino ga je povremeno posjećivao prije svoje smrti 1968. Zanimljiva je i činjenica da su se braća, nesvjesna svoje rodbinske veze, srela kasnije u životu.

Naime, Pol je svojevremeno radio kao obezbjeđenje u noćnom klubu u kojem je Frenki nastupao kao muzičar. Majka mi je preminula prije nekoliko godina. Možda me ostavila jer se sramila što sam vanbračno dijete, ne znam… U 60-ima je to bila velika stvar. Vjerovatno je to bilo najbolje što je tad mogla da učini. Nisam imao pravi kontakt s njom, razgovarali smo svega nekoliko puta. Svoju tajnu ponijela je u grob – zaključio je Pol.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije