Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SPUŠTENE ZAVJESE Evo kome su dodijeljene nagrade jubilarnog 25. Sarajevo film festival

Kultura
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Svečana ceremonija dodjele nagrada jubilarnog 25. Sarajevo film festivala (SFF) održana je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo, čime je zvanično okončano ovo izdanje festivala.

Nagrade “Srce Sarajeva” dodijeljene su u kategorijama za dugometražni, dokumentarni, kratkometražni i studentski film te za najboljeg glumca, glumicu i reditelja. Takođe su dodijeljene i CineLink nagrade.

“Srce Sarajeva” u kategoriji za studentski film dobio je film “Šerbet” Nikole Stojanovića, dok je za nagradu za kratki film dobio Stefan Đorđević za ostvarenje “Posljednja slika o ocu”.

U konkurenciji za najbolji dokumentarni film bilo je 16 ostvarenja, a “Srce Sarajeva” pripalo je filmu Hilala Bajdarova “Kad su rasle japanske jabuke”.

Najboljim glumcem proglašen je Levan Gelbakijani za ulogu u filmu “A onda smo plesali” reditelja Levana Akina, dok je “Srce Sarajeva” za najbolju glumicu osvojila Irini Jambonas za rolu u “Ukrug” reditelja Stefan Komandareva.

Najboljim rediteljem proglašen je Emin Alper za film “Priča o tri sestre”.

Na kraju, “Srce Sarajeva” za najbolji igrani film dobilo je ostvarenje “Odvedi me negdje gdje je lijepo” Ene Sendijarević.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO