Društvo

"SRAMOTA ŠTO POLICIJA ČUVA HRAM" Svijeće za ubijenog Davida večeras neće biti upaljene (VIDEO, FOTO)

Policija večeras ne dozvoljava građanima da pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića.

"SRAMOTA ŠTO POLICIJA ČUVA HRAM" Svijeće za ubijenog Davida večeras neće biti upaljene (VIDEO, FOTO)
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dvadesetak policajaca nalazi se oko Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci i ne dozvoljavaju ljudima iz grupe “Pravda za Davida”, kojih ima tridesetak, da priđu hramu. Za sad su ih nekoliko vratili.

Građani koji su šetali i sjedili u Parkiću komentarišu da je sramota što policija sada čuva i hram. Članovi grupe “Pravda za Davida” sjede na klupama ispred hrama dok im nekoliko policajaca ne dozvoljava da uđu.

Policija čuva hram. Svijeće za Davida večeras neće biti upaljene.

Posted by Srpskainfo.com on Sunday, June 9, 2019

Žalosno je. Ne znam kojim riječima da se izrazim jer se ovdje baš vidi diskriminacija. Ako nam dozvole ostaćemo ovdje ispred, ali ne bi me čudilo ni da nas iz centra grada istjeraju – rekao je Zaib Šibić, član grupe.

Kažu da je ovo prava slika Banjaluke koju turisti koji trenutno šetaju gradom treba da vide.

Policajac je rekao okupljenima da se raziđu ili u grupama sjede negdje drugo. Kaže da znaju gdje se mogu okupljati, i da znaju proceduru kada su okupljanja u pitanju. U hram, rečeno im je ne mogu ući jer narušavaju javni red i mir.

Građani pokušavaju da ubijede policajca da nisu nikakva opasnost, ali im je on poručio da napuste Parkić i da ne mogu tu biti u grupi. Okupljeni nisu otišli, već su se rasporedili i sjede na klupama.

Građani koji prolaze komentarišu da je ovo najveća sramota Banjaluka i da ovakvo nešto nigdje nije zabilježeno.