Svijet

Srbin uhapšen zbog smrti kćerke: Roditelji pozvali Hitnu pomoć jer dijete nije disalo, pa otkrivena jeziva pozadina slučaja

Roditelji djevojčice (3) uhapšeni su zbog sumnje da su odgovorni za smrt kćerke, koja je preminula u petak.

Kombi policije Švajcarske
FOTO: MICHAEL BUHOLZER/EPA

Roditelji su pozvali Hitnu pomoć, jer dijete nije disalo, ali nažalost bilo je prekasno. Djevojčica je zatečena sa vidljivim povredama po tijelu, a za njenu smrt se sumnjiče otac i maćeha, koji se nalaze u pritvoru!

Otac (24) iz kantona Glarus objavio je fotografiju svoje djece na Rajnskom vodopadu u Šafhauzenu na Instagramu. Najstarija, djevojčica (3), umrla je istog dana.

Otac i maćeha (24), oboje srpskog porijekla, sumnjiče se da su odgovorni za smrt malene. To je saopštilo javno tužilaštvo kantona Glarus u ponedjeljak.

Pročitajte još

Roditelji su navodno pozvali Hitnu pomoć u 20.20 u petak jer njihova kćerka nije mogla da diše. Lkekari su odmah reagovali. Međutim, za malenu je svaka pomoć došla prekasno – umrla je na licu mesta. Muškarac, koji živi u susjedstvu, kaže za Blick: “U petak uveče je bila velika policijska akcija kod kuće. Tu je bila i Hitna pomoć. Naglo se pojavilo vozilo za prevoz mrtvih. Tada smo znali da se nešto loše dogodilo. Ljudi su odmah počeli da pričaju o pozadini incidenta.”

“Brojne povrede su bile upadljive”

Djevojčica koja je preminula imala je brojne povrede, piše policija.

Tužilac Patrick Fluri Blick ne želi da kaže kakve povrede su u pitanju.

– Povrede su bile upadljive – rekao je tužilac.

Kako je saopšteno iz javnog tužilaštva kantona Glarus, istraživanje u Institutu za sudsku medicinu u Cirihu (IRMZ) otkrilo je da je smrt “rezultat višestrukih, teških, tupih povreda”. Nije bilo dokaza o gušenju hranom ili predmetima.

Baka i djed za smrt unuke saznali iz medija

Bake i djed saznali su o smrti svoje unuke iz medija. Malena je bila kod njih prošle srijede. Bili su na fudbalskom terenu, kada se djevojčica igrala.

– Djevojčica nije imala lak početak života. Biološka majka nije se brinula o malenoj, zbog čega je privremeno bila smještena kod hraniteljske porodice – rekla je baka novinskom portalu. Navodno se dogodio incident u kojem je devojčica povrijeđena, piše Blic.

Tada je njen sin doveo djevojčicu sebi. Od tada dijete živi sa svojim ocem, maćehom i dvoje polubraće. To takođe potvrđuje javno tužilaštvo kantona Glarusa.

Ono što je dodatno potresno je činjenica da je baka djevojčice za smrt unuke saznala iz medija.

– Nisu nas obavijestili kao da smo stranci. Tek od ponedjeljka znam da je mrtva – rekla je baka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije