Hronika

Dječaci bili u stanu kada je njihova polusestra izdahnula: Detalji užasa u srpskoj porodici u Švajcarskoj

Dvojica sinova srpskog para, starosti tri i godinu ipo dana, bili su u stanu u Švajcarskoj u trenutku kada je preminula njihova trogodišnja polusestra.

Kombi policije Švajcarske
FOTO: MICHAEL BUHOLZER/EPA

Tragedija se dogodila u petak uveče, a otac i maćeha preminule djevojčice uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u smrt djeteta.

Naime, obdukcija je pokazala da je dijete preminulo od povreda koje su najvjerovatnije nanesene udarcima.

U izvještaju patologa se navodi da ne postoje naznake da je dijete preminulo od posljedica gušenja hranom ili igračkom i konstatovano je da je djevojčica imala povrede po tijelu.

Pročitajte još

Kobnog petka otac i maćeha su pozvali hitnu pomoć govoreći da djevojčica ne diše. Ljekari su brzo stigli na lice mjesta i mogli su samo da konstatuju smrt trogodišnjakinje.

Tada su na tijelu navodno primijećene i povrede, a potom je policija počela da obavlja uviđaj.

Komšije su vidjele par kobne večeri kako stoji ispred vrata stana. 

Kada je saopšteno da je dijete mrtvo, Srbin i njegova partnerka su navodno bili mirni i nisu plakali, ali su, navode komšije, djelovali šokirano.

Sutradan je policija došla i privela ih, a dvojica dječaka su izmješteni iz porodice i nije poznato gdje se u ovom trenutku nalaze.

Roditelji osumnjičenog Srbina tvrde da ne znaju gdje su dječaci i da su im vlasti rekle da su izmješteni na sigurno. U ovom trenutku nije poznato šta će se dalje događati sa njima.

– Vlasti kažu da su na bezbijednom, na neutralnom mjestu. Hoćemo da dođu da žive sa nama. Mi smo njihova porodica i potrebna im je naša ljubav u ovako teškom periodu – rekla je baba.

Ona je navela i da je za postojanje svoje unuke, tragično preminule djevojčice saznala tek prošle godine.

Osumnjičeni je djevojčicu navodno dobio u vanbračnoj vezi, a dijete je prvo vrijeme bilo sa majkom dok nije izmješteno u hraniteljsku porodicu.

Prema navodima bake, dijete je zadobilo povrede dok je boravila kod hranitelja, zbog čega je bila smještena u bolnicu. Druge detalje nije iznijela. Nakon incidenta je, prema njenim riječima, njen sin počeo da se bori da djevojčica dođe da živi kod njega.

Kako navodi, djevojčica je kod oca stigla jesenas, a maćeha ju je navodno prihvatila kao svoje dijete.

Djed je rekao da su djevojčicu posljednji put vidjeli dva dana prije tragičnog događaja, da su je vodili na igralište i da je djevojčica djelovala srećno.

Kobnog petka otac je na društvenim mrežama postavio fotografiju svoje dvoje djece, na kojoj se vidi kako kako se mališani smiju kraj vodopada.

Bivši poslodavac osumnjičenog tvrdi da Srbin nikada nije ispoljavao nasilje, te da slovi za odgovornu osobu.

Prije tri godine se zaposlio u njegovoj za montažu ventilacionih sistema i tu je radio do decembra 2022. godine.

– Bio je pouzdan radnik – ispričao je bivši poslodavac za Blik.

Ipak, kako je rekao, događalo se da Srbin izostaje sa posla, što je pravdao sastancima sa nadležnima u državnim službama. Nakon što je jednom samo nestao, poslodavac je porazgovarao sa njim i rekao mu da je možda bolje da potraži drugi posao, gdje su fleksibilniji što se tiče izostanaka.

– Nikad nije bilo nikakvih naznaka da je nasilan. Jednostavno niko od nas ne može da povjeruje da je ovo uradio – rekao je bivši poslodavac i dodao da je poznavao čitavu porodicu i da su se privatno družili.

– Njegova žena je dva puta bila kod nas na večeri za Božić. Sve je djelovalo normalno. Zato ovo i ne mogu da shvatim – tvrdi bivši poslodavac.

“Čula se vriska djece iz stana”

Stanari zgrade u kojoj je preminulo dijete rekli su da se porodica doselila prije oko dva mjeseca, te da su bili fini i djelovali srećno.

Ipak, ističu da su često čuli djecu kako vrište i plaču u stanu, prenosi Telegraf.

– Kasno uveče, poslije 10 sati ili 11 sati, čula bih djecu kako vrište i plaču. Ali nikad nisam ni pomislila da ovako nešto može da se dogodi – rekla je komšinica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije