Politika

“Srpska brani demokratiju” Cvijanovićeva poručila da je sudski proces protiv Dodika i Lukića suđenje BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da postupak pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, suđenje Ustavu BiH i samoj BiH, koje su pokrenuli oni koji ne žele dobro ovoj zemlji i misle da se sve silom može učiniti

“Srpska brani demokratiju” Cvijanovićeva poručila da je sudski proces protiv Dodika i Lukića suđenje BiH
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Republika Srpska je jedini politički element ili faktor u okviru BiH koji stoji na braniku demokratije i demokratičnosti, principa po kojem mora da postoji odgovornost domaćih institucija, da su te institucije izabran na demokratski način na slobodnim izborima i da su odgovorne građanima, a ne namjesniku koji nije prošao proceduru izbora, a i da je  prošao, ne bi imao pravo da nameće zakone – rekla je Cvijanovićeva.

Pročitajte još

Ona je istakla da proces protiv Dodika i Lukića predstavlja politički obračun u kojem je Kristijan Šmit zloupotrijebio pravosudne institucije.

Cvijanovićeva je izrazila nadu da će ishod postupka ipak biti dobar, a ne onakav kakav su namijenili Šmit i drugi.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloš Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije