Politika

“Našem timu snagu daje okupljenost oko zajedničkih ciljeva” Cvijanovićeva čestitala Dodiku reizbor na mjestu lidera SNSD

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović čestitala je lideru SNSD Miloradu Dodiku današnji reizbor na ovu funkciju i poručila da politički događaji, kao što je današnji Sabor ove stranke u Doboju, privlače veliku pažnju javnosti s obzirom na to da SNSD i koalicioni partneri godinama svojom politikom osvajaju pobjede i kreiraju određene procese u Republici Srpskoj.

Željka Cvijanović
FOTO: SRNA

Danas smo pokazali da i ovako važnom poslu možemo da pristupimo efikasno. Čestitke našem starom-novom predsjedniku Miloradu Dodiku. Zahvalnost našim uvaženim gostima koji su došli ovdje iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije i Mađarske, ambasadorima koji su bili prisutni ovdje i čvrsto stoje na stanovištu odbrane međunarodnog prava – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Doboju.

Prema njenim riječima, Sabor je danas pokazao kapacitet da izabere organe SNSD koji će u narednom periodu, znajući koliko će još biti političkih bitaka i izazovnih vremena, biti sposobni i spremni da se uhvate u koštac, bilo da je riječ o onima koji će djelovati na lokalnom niovu, nivou Republike Srpske ili zajedničkih institucija BiH.

– Predstavljamo veliki i kompaktan tim. Ono što daje snagu našem timu je jedinsto i okupljenost oko zajedničkih ciljeva. Isto tako, bez bilo kakvih pretenzija i namjera da to zvuči arogantno, sigurni smo da i ono što je snaga Republike Srpske u ogromoj mjeri ili presudno zavisi upravo od politike i snage SNSD – navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je i danas pokazana opredijeljenost da se može nastaviti zajedno i da se niko nije umorio od rada za Republiku Srpsku.

Pročitajte još

– Republika Srpska je okvir za naše političko djelovanje. Republika Srpska je i politički cilj. Njena zaštita, zaštita ustavnog kapaciteta, ali i da se spremimo za sve ono što dolazi a odnosi se na redovan kalendar. To su izbori na lokalnom nivou, nakon toga opšti. Mi smo danas ponovo pokazali snagu i potvrdili da ćemo nastaviti da se krećemo kao veliki tim i porodica – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala na izboru Dodiku, članovima Glavnog odbora i drugih stranačkih tijela koji su izglasani na sedmom Saboru SNSD.

U Doboju je danas održan sedmi Sabor SNSD na kojem je na mjesto predsjednika stranke reizabran Milorad Dodik, izabrani su novi Glavni odbor, te Statutarna i Nadzorna komisija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije