Politika

"SRPSKA DA KRENE STOPAMA CRNE GORE" Podrška inicijativi "do rijalitija samo uz šifru" stiže i iz SVIJETA POLITIKE

Profesorka na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić smatra da bi i BiH po uzoru na Crnu Goru trebala ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

"SRPSKA DA KRENE STOPAMA CRNE GORE" Podrška inicijativi "do rijalitija samo uz šifru" stiže i iz SVIJETA POLITIKE
Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Podržavam takve inicijative, prvenstveno kao roditelj čija će djeca doći u fazu da ostaju sama kod kuće i samostalno biraju sadržaj na televiziji. Neki će reći da isto to mogu naći i na internetu, ali ipak od nečega moramo krenuti. Čemu ti rijalitiji – pitaTrivićeva.

Ona ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako.

Pročitajte još

Podsjećamo, Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, nedavno je donijela odluku o ograničenom emitovanju rijaliti programa iz Srbije kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

– Godinama televizije iz Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom cijelog dana rijaliti programe u kojima često promovišu nasilje i govor mržnje – rekao je direktor organizacije “Media centar” Goran Đurović.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.