Politika

Srpskainfo saznaje: Opozicija vjerovatno ne dolazi na sjednicu Narodne skupštine, Dodikov veto pred padom

Poslanici SDS i PDP najvjerovatnije neće doći na posebnu sjednicu Narodne skuštine Srpske koja treba da odlučuje o vetu Milorada Dodika na agreman za njemačkog ambasadora u BiH, nezvanično saznaje Srpskainfo.

Srpskainfo saznaje: Opozicija vjerovatno ne dolazi na sjednicu Narodne skupštine, Dodikov veto pred padom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zvaničan stav opozicije o ovom pitanju očekuje je pred početak sjednice zakazane tačno u podne. Kao što je od ranije poznato, oni smatraju da se radi o Dodikovoj predizbornoj “ujdurmi i lakrdiji”.

Istovremeno, iz DNS nam je potvrđeno da ni njihovi poslanici neće učestvovati u radu ove posebne sjednice. Iz Trećeg puta Dodiku poručiku da se “sam čupa iz kaše koju je zakuvao”.

Pročitajte još

Podsjećamo, Dodik je u Predsjedništvu BiH dva puta glasao protiv agremana za predloženog ambasadora Tomasa Fičena jer smatra da dolazi da sprovodi malicioznu politiku Njemačke za koju tvrdi da je štetna po interese RS. Dodik takav zaključak izvodi na osnovu rezolucije Bundestaga, dolaska Kristijana Šmita, djelovanja njemačkog sudije u Ustavnom sudu BiH…

Međutim, da bi njegov veto bio potvrđen treba mu dvotrećinska većina u NSRS, što je danas nemoguće očekuvati jer čak i da dođu svi poslanici vladajuće koalicije, oni odavno nemaju potreban broj glasova.

Postavlja se pitanje da li to upravo ono što Dodik želi, da svu odgovornost prebaci na opoziciju, i to u sred predizborne kampanje?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu