Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SRPSKE ŽRTVE SE KRIJU” Linta podržao usvajanje zakona o pravima civilnih žrtava

Politika
Autor:

Foto: Medija centar Beograd

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta i članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu podržali su danas inicijativu da se u što kraćem roku usvoji zakon o pravima civilnih žrtava i nestalim licima.

Linta je danas na sjednici Odbora izjavio da je na prostoru bivše SFRJ opšti zastoj u procesu traženja nestalih Srba, a kao glavni razglo naveo je nepostojanje političke volje u dijelu međunarodne zajednice i kod vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Prištini.

U izjavi koju je dostavio medijima Linta kaže da je jasno da Komisija za nestala lica u Hrvatskoj i Institut za nestala lica u BiH ništa ne rade na traženju nestalih Srba već se isključivo bave traženjem nestalih Hrvata i Bošnjaka.

– Srpske žrtve se prećutkuju, umanjuju i marginalizuju a hrvatske, bošnjačke i albanske žrtve se preuveličavaju, veličaju i njima se odaju počasti – naveo je Linta.

Inače, tema današnje sjednice Odbora bila je “Rješavanje pitanja nestalih lica – preduslov pomirenja u regionu”, a učesnici su usvojili zaključke koje će poslati relevantnim državnim institucijama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO