Društvo

"ŠTA AKO JE UNUTRA NEČIJE NESTALO DIJETE" Baka pronašla misteriozni grob u dvorištu

– Nemam mir od kada sam našla grob u dvorištu. I ne spavam noću. Nije mene strah groblja i pokojnika, mene je strah jer ne znam ko je unutra. Bojim se da nije nečije dijete.

"ŠTA AKO JE UNUTRA NEČIJE NESTALO DIJETE" Baka pronašla misteriozni grob u dvorištu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Ovim riječima opisuje dramatične trenutke Radmila Paunović (70) iz Bublice kod Prokuplja koja je prije desetak dana slučajno pronašla grob u svom dvorištu koje se graniči sa seoskim grobljem. Humka obrasla travom izgleda još jezivije jer na njoj nema nikakvih obilježja, ali za sad nema naloga nijednog državnog organa da se grob otkopa i zaviri u njegov sadržaj.

Desetak dana imam grob u dvorištu. Zabrinuta sam, ne znam šta je u grobu. Idem do tog mjesta svakog dana da ga neko ne iskopa. Nije tu sahranjen čovjek koji je umro običnom smrću nego je možda neko ubijen i bačen. Kako to nikog ne zanima? A ja da ga iskopam odmah bi me strpali u zatvor. Nema krst na grobu, nema ništa. Bojim se da nije neka mlada osoba, traže se tolika nestala djeca, ali to pravosuđe kao da ih je baš briga – jada se baka Rada.

Ona kaže da grob već danima stoji gdje je bio – samo novinari dolaze da ga vide, niko drugi ne preduzima nikakve mjere.

– Razmišljam i lično da se obratim predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Neću dozvoiliti da grob ostane u mom dvorištu ni pod razno, ne znam što ovi iz Prokuplja ćute, nije mi jasno. Biću uporna, tražiću pomoć svuda, pa i u Beogradu. Predsjednik naše mjesne zajednice kaže da će, ako treba ići i on u Beograd. I nad popom ima pop, valjda ću nešto da uspijem – kaže baka Rada.

Kako je Blic pisao, ona živi u kući čije se dvorište površine 23 ara graniči sa seoskim grobljem. Zimus je bila odsutna iz kuće na mjesec i po dana, pa nije isključeno da je tada i nastao grob, koji je slučajno otkrila prije desetak dana, kada je pokošena trava u dvorištu. Ona je je nakon toga o pronalasku groba obavijestila prokupačku policiju koja je izvestila tužilaštvo.

U prokupačkoj policiji Blicu je ranije rečeno da je policija izašla na lice mjesta, da je obavila razgovor sa ženom i o događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

– Obavešteni smo od strane policije da je takva prijava primljena ali nije bilo elemenata za postupanje tužilaštva s obzirom da još uvijek ništa nije otkopano – rekli su nam ranije u OJT u Prokuplju.