Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVETAC KOJI JE HODAO Na grobu patrijarha Pavla desila su se ČUDESNA ISCJELJENJA, a ONI su svjedoci

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia/Danita Delimont

Prije 10 godina upokojio se omiljeni srpski patrijarh Pavle. Dan uočio godišnjice, u manastiru Rakovica, na grobu neprežaljenog patrijarha, stajali su vjernici koji su došli da mu odaju počast, a koji vjeruju da se na njegovom grobu događaju čuda!

Mnogi dolaze na njegov grob da se mole, u nadi za izlječenjem, u želji za potomstvom i rješavanjem problema. Nekim vjernicima su molitve zaista pomogle, a bilo je i onih koji su se izliječili od najtežih bolesti.

O tome svjedoči i Mirjana Barišić iz Zemuna, koja već 10 godina pomaže manastiru Rakovica i koja potvrđuje da se na mjestu gdje patrijarh Pavle počiva osjeća poseban mir.

– Čula sam razne priče o isceljenju, to su za mene čuda. Mnogima su molitve patrijarhu Pavlu pomogle, on i jeste bio čudo. Jedan momak iz Resnika bio je paralizovan, bio je i u bolnici, ali kako je došao ovdje na grob patrijarha da se moli, on je prohodao! Još uvijek teško hoda, ali vjeruje da mu je on pomogao – priča Mirjana.

Kaže da to nije jedino čudo, kao i da je čula za 20 slučajeva iscjeljenja.

– Pavle je bio svetac koji je hodao, zaslužio je da i zvanično bude proglašen za sveca, zaslužio je to još onog trenutka kada je došlo pola miliona ljudi da mu se pokloni – ističe ona.

Foto: Profimedia

Molitve patrijarhu Pavlu pomogle su i Milanki Martić iz Kneževca, koja je čak i lično poznavala patrijarha Pavla.

– Želudac mi je bio loše i pritisak, ali otkako dolazim ovdje, ja sam bolje, zahvaljujući Bogu i patrijarhu Pavlu ja sam dobro. Lijekove više ne pijem. Čak mi je i lijevo uvo krvarilo i molitve Pavlu su pomogle. On je bio naš živi svetac, pomogao je mnogima, čak i nakon upokojenja. Jedan dječak je bio bolestan od raka, a njegovi baba i djed su dolazili ovdje da se mole, a dječak, koji sada ima osam godina, ozdravio je. Ima dosta njih koji nisu mogli da hodaju, pa su prohodali, nerotkinje su uspjele da dobiju potomstvo, ovo mjesto je bolje od bolnice – priča u dahu Milanka i nastavlja: “Inače sam iz Prištine, poznavala sam patrijarha Pavla, on je bio u Gračanici.”

– Bio je na Kosovu i Metohiji uz svoj narod kad je bilo najteže, nije se odvajao od nas, bodrio nas je i molio da ne napuštamo ognjišta. Pričao je kako je bolje da se sklonimo negdje i sačuvamo glavu, ali da ne prodajemo domove, jer će doći vreme da se vratimo. Kajem se što ga nisam poslušala – priča ona.

Beograđanka Ružica Mravić dolazi na grob pokojnog patrijarha Pavla jednom mjesečno i kaže da je Pavle nezamjenljiv.

– Imam problem sa očima i očni pritisak, otkako sam počela ovdje da dolazim, bolje mi je – govori ona.

(Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO