Gradovi

STABILNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Petrović: O zatvaranju kovid bolnice u Banji Dvorovi 1. marta

Epidemiološka situacija u Bijeljini ocijenjena je danas kao stabilnija i sa tendencijom smanjenja broja oboljelih i hospitalizvanih zbog kovida 19, rekao je novinarima gradonačelnik Ljubiša Petrović.

STABILNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Petrović: O zatvaranju kovid bolnice u Banji Dvorovi 1. marta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije najavljeno je da će 1. marta biti razmotrena odluka o zatvaranju kovid bolnice u Banji Dvorovi, koja je bila otvorena zbog povećanog broja oboljelih od kovida 19 u novembru prošle godine.

Na sjednici su sve mjere u Bijeljini usklađene sa mjerama Republičkog štaba, među kojima je da nošenje maske na otvorenom više nije obavezno.

Pročitajte još

Novinarima je rečeno da se, prema nezvaničnim informacijama, prve doze vakcina protiv virusa korona očekuju u Bijeljini u prvoj nedjelji marta, a koordinator za vakcinaciju u gradu je direktor Doma zdravlja Danijela Đukin.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je Operativni plan zaštite i spasavanja od poplava u ovoj godini, kao i Operativni plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru.