Politika

"Stati na put nametnutim odlukama visokog predstavnika" Nešić tvrdi da je Šmitova odluka potvrda da BiH nema suverenitet

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je Srni da je posljednja odluka Kristijana Šmita o finansiranju izbora još jedna potvrda da BiH nema suverenitet, da je protektorat i da je neophodno naći način da se stane na put nametnutim odlukama visokih predstavnika.

"Stati na put nametnutim odlukama visokog predstavnika" Nešić tvrdi da je Šmitova odluka potvrda da BiH nema suverenitet
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Nešić je istakao da je to još jedna potvrda i da BiH ima guvernera koji nema legitimitet.

– Ovo je problem koji pokazuje da je BiH zaista nemoguća država, te srpski narod u ovom trenutku mora biti jedinstven kako bi sačuvao i očuvao Republiku Srpsku – rekao je Nešić.

Pročitajte još

On smatra da sve političke partije moraju štititi interese srpske, jer se postavlja pitanje šta je poslije ovog sljedeće nametanje.

Nešić smatra da je neophodno naći način da se stane na put nametnutim odlukama visokih predstavnika, naročito onog koji nema legitimitet, jer nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN. pa samim tim i nije visoki predstavnik.

Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, rekao je danas novinarima da je donio odluku da Centralnoj izbornoj komisiji BiH bude prebačeno 12,5 miliona KM.

Prihvati notifikacije