Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“STOJITE KAO KU*VE” Nastavnik uhapšen, dirao učenice i upućivao im JEZIVE KOMENTARE

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Više javno tužilaštvo u Jagodini odredilo je zadržavanje nastavnika njemačkog jezika jedne osnovne škole iz Jagodine, zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice. Nakon što je slučaj objavljen, javnosti se obratila i zabrinuta majka jedne učenice.

– Osumnjičeni je od početka školske godine, pa do 27. septembra, polno uznemiravao učenice navedene škole govoreći im da su ku*ve, da bi dječaci trebalo da skaču na devojčice, kao sto on skače na svoje koleginice i da je odeljenje je*arnik – objašnjava izvor.

On se sumnjiči i da je dvjema maljoletnim učenicama rekao da “stoje kao ku*ve”, a jednu devojčicu je i dodirivao po zadnjici.

Direktorka škole rekla je za Telegraf da su u saradnji sa MUP-om preduzete sve potrebne mjere i da ne može ništa više da komentariše jer je postupak u toku.

Nastavnik se tereti za polno uznemiravanje, za šta je zaprećena kazna od dve do deset godina. Istraga o ovom slučaju je u toku.

Djevojčice koje su optužile profesora njemačkog da ih je navodno uznemiravao na gnusan način, idu u sedmi razred i imaju samo 13 godina.

Zabrinuta majka iz Minhena, koja je upućena u stravičan slučaj u jagodinskoj školi jer je bliska sa jednom od djevojčica koje su davale iskaz, otkrila je neke detalje maltretiranja za ovaj portal.

–  On je još u ponjedeljak suspendovan sa posla, a slučaj je preuzeo javni tužilac u Jagodini. Devojčice su i dale iskaz u PU Jagodina zajedno sa direktorom i psihologom škole. Bilo je tu i verbalnog maltretiranja, neprijatnog dodirivanja duže vrijeme od strane profesora – navela je ova majka čiji je identitet poznat redakciji Telegrafa, a koja je bliska jednoj od djevojčica.

Kako je rekla, ovakve stvari se ne smiju zanemarivati i javnost, posebno roditelji, moraju biti obavješteni kakva se zla kreću među našom djecom, “i to ni manje ni više nego u obrazovanim ustanovama”.

– Ja sam ovdje majka jednog školskog djeteta u Minhenu i moram reći da me je priča užasnula, a koga i ne bi? Ovdje su ljudi, posebno roditelji, mislila sam isuviše obazrivi, škole detaljne posebno što se tiče bezbednosti djece… Smatram da ljudi trebaju biti obavješteni, mislim na roditelje u Srbiji, ne bi li koliko je moguće više zaštitili svoju djecu, jer su to i nažalost loša iskustva koja mogu izazvati i nepremostive traume kod jedne djevojčice od 13 godina – zaključuje ova majka.

(Telegraf)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO