Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PUKLO JE KAO BOMBA!” Tanja (29) stradala dok se vraćala sa REPRIZE DOČEKA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Tanja Jović (29) iz Aleksinca poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 2. januara oko 2.30 časova u Ulici Južnomoravskih brigada u tom gradu, kada je automobil “opel kalibra” u kojem se nalazila udario u paletu sa behaton pločama i prevrnuo se.

Pored nastradale djevojke, u udesu su povrijeđena i dva mladića koja su bila sa njom u automobilu. Kako saznajemo, djevojka se vraćala sa reprize dočeka Nove godine sa vjerenikom Mladenom V. (25), koji je bio na mjestu suvozača u automobilu kojim je upravljao vozač Milan D. (24). Od siline udarca u gomilu betonskih ploča koje su se nalazile na trotoaru u Ulici Južnomoravskih brigada, “opel” se prevrnuo, a nesrećna djevojka nastradala je na licu mjesta, dok su njen vjerenik i vozač povrijeđeni.

U kući nastradale devojke muk i nevjerica. Prije nekoliko meseci proslavili su vjeridbu dvoje mladih, a sada su svi slomljeni neopisivom tugom.

– Zabavljala se sa Mladenom četiri godine, sve im je lijepo išlo, vjeridbu su proslavili u avgustu 2019. Za Novu godinu su bili svi na porodičnoj proslavi a 1. januara su ona i vjerenik otišli na reprizu dočeka u jednu kafanu. Niko nije mogao da nasluti da će se ovakva strašna tragedija desiti – priča jedan rođak nastradale djevojke.

Koliko je udarac “opela” u behaton ploče bio jak, svjedoči i to da se osim „opela“ prevrnuo i automobil marke “pežo” koji je bio iza gomile behaton ploča.

– Puklo je kao bomba. Na ulici je bio strašan prizor, dva prevrnuta vozila – jedno u kojem su bila dva mladića i djevojka i “pežo” koji je bio parkiran na trotoaru. “Opel” je bio na krovu, mladići su iznosili djevojku koja je imala tešku povredu glave i nije davala znake života. Dozivali su je po imenu “Tanja, Tanja…” pokušavajući da je osvjeste, ali ona je bila nepomična. Bilo je strašno – ispričao je jedan od mještana tog kraja.

Policija je obavila uviđaj sa nadležnim tužiocem i radi na utrvrđivanju uzroka ove teške nesreće. Sumnja se da je “opel” išao velikom brzinom, jer je oborio gomilu betonskih ploča kao od šale, ali će sve činjenice biti utvrđene istragom.

Milanu D., vozaču “opela” u kom je bilo troje mladih, poslije udesa uzeta je krv na analizu. Utvrđeno je da je u krvi imao 1,4 promila alkohola u krvi zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova u policiji. Po isteku tog roka biće privede tužiocu zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO