Svijet

Sud odbio Vajnstina, optužnice za SEKSUALNE NAPADE ostaju

Sudija njujorškog suda odbio je zahtjev Harvija Vajstina da odbaci optužnice protiv njega u vezi seksualnog zlostavljanja dvije žene, neprihvatajući Vajstinovo obrazloženje da je optužnica neodrživa zbog proceduralnih propusta u radu policije i tužioca.

Sud odbio Vajnstina, optužnice za SEKSUALNE NAPADE ostaju
FOTO: PROFIMEDIA

Sudija Vrhovnog suda Džejms Burk saopštio je danas svoju odluku na saslušanju u prepunoj sudnici suda na Menhetnu, prenosi Rojters.

Vajnstinov advokat Bendžamin Brefmen rekao je okupljenim novinarima ispred sudnice da je razočaran ovom odlukom, ali da je siguran da će njegov klijent tokom suđenja dokazati da nije kriv.

Sudija Burk je u pisanoj odluci koja je saopštena nakon saslušanja saopštio da nije pronašao osnov za navode optuženog Vajstina u vezi proceduralnih propusta tužioca ili propusta u primjeni zakona.

Ova presuda je uslijedila dva mjeseca nakon što je sud odbacio jednu od krivičnih optužbi protiv nekadašnjeg producenta Harvija Vajnstina pošto je tužilac saopštio da se neće tome protiviti s obzirom na informacije do kojih su došli tokom istrage.

Odbačena tačka optužnice tiče se navodnog seksualnog napada Vajnstina na jednu ženu 2004. godine.

Holivudski producent Harvi Vajnstin izjasnio se ranije pred sudom da nije kriv povodom svih tački optužnice za seksualno zlostavljanje.

Slučaj “Vajnstin” je bio povod za formiranje pokreta “Me too”, pa su stotine žena javno optužile moćne biznismene, vladine zvaničnike i ljude iz svijeta zabave za zlostavljanje.