Hronika

SUĐENJE ZA BRUTALNO UBISTVO MIRKOVIĆA Saslušan prodavac koji je Nikčeviću navodno prodao telefon

Pred Višim sudom u Beogradu danas je saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

SUĐENJE ZA BRUTALNO UBISTVO MIRKOVIĆA Saslušan prodavac koji je Nikčeviću navodno prodao telefon
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, a Filip Ivanović se tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Prvi je svjedočio Aleksandar Ðorđević, koji na buvljaku drži tezgu za telefone, a od koga je, kako se sumnja, Nikčević kupio telefon. Ðorđević je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je Nikčević kupio telefon, jer je nosio masku i kačket, ali se sjeća da telefon nije plaćen.Nikčević je na to prigovorio, tvrdeći da je platio telefon 70 evra i dodao da na dan kada je kupio telefon nije nosio kačket.

Drugi ispitani svjedok je potvrdio da je prodao pomenuti telefon Ðorđeviću, vlasniku tezge za telefone, dok je Bojan Milojković preko sajta “kupujem-podajem” prodao dva GPS uređaja po ukupnoj cijeni od oko 200 evra.

Milojković je rekao da se ne seća imena kupca, kao i da je prijatelju proslijedio broj telefona i rekao mu da se sastane sa kupcem umjesto njega.

Na kraju današnjeg suđenja, branioci Ivanovića i Nikčevića zatražil su od suda da ukine pritvor ili odredi blažu mjeru za njihove branjenike, što je sud odbio, piše Telegraf.

Pročitajte još

Takođe, Ivanovićev advokat je sudu pronudio jemstvo u iznosu od 35.000 evra, dok je advokat Nikčevića ponudio jemstvo od 50.000 evra.

Sudu se obratio Ivanović i rekao da je 15 meseci u pritvoru bez ikakvih dokaza da je počinio bilo kakvo krivično djelo.

Suđenje će se nastaviti 5. aprila za kada je planirano dalje ispitivanje svjedoka.

Tejić je optužen i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mjesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

– Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umješanost svih okrivljenih – istaklo je ranije tužilaštvo.Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Prihvati notifikacije