Svijet

Novi zahtjevi upućeni Tužilaštvu Crne Gore: Zatraženo novo vještačenje puške iz koje je likvidiran Duško Jovanović

 Komisija za praćenje istraga o napadima na novinare Vlade Crne Gore zatražila je od tužilaštva da ponovo vještači predmete koji su korišteni tokom ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića da bi se utvrdilo ima li novih DNK tragova i eventualno novih podataka o počiniocima.

Novi zahtjevi upućeni Tužilaštvu Crne Gore: Zatraženo novo vještačenje puške iz koje je likvidiran Duško Jovanović
FOTO: SASA MARICIC/EPA

Posebno je zatraženo da tužilaštvo ispita tragove na pušci kojom je ubijen Jovanović, a koja se nalazi u depou Višeg suda u Podgorici u koji je nedavno provaljeno.

Zaključcima usvojenim na sjednici Komisije Vlade Crne Gore zatraženo je i da opet bude vještačeno vozilo iz kojeg je pucano na Jovanovića, a koje se prema nekim informacijama nalazi u policijskom kampu na Zagoriču.

Pročitajte još

Zahtjev za novo vještačenje puške nedavno je nagovijestio predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

– Prema mojim informacijama, puška nije nestala iz sudskog depoa, ali mi ćemo tražiti da se ponovo vještači – izjavio je Abazović novinarima.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine u Podgorici, a do danas se ne zna ko su direktni počinioci, organizatori i nalogodavci.

Na potpuno rasvjetljavanje Jovanovićevog ubistva pozivali su Evropska komisija, Savjet Evrope, OEBS i Međunarodna novinarska udruženja.

Nedavno je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici pokrenuta nova istraga o ubistvu Jovanovića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije