Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUKOB ODNOSI NOVE ŽRTVE Najmanje 14 mrtvih u napadu turskih snaga

Svijet
Autor:

FOTO: TANJUG / AP / RAS SRBIJA

Najmanje 14 osoba, među kojima pet civila, poginulo je u napadu turskih snaga na jedan konvoj u kojem je bilo i stranih novinara, nedaleko od sirijskog grada Ras al Ain, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako je saopštila ta NVO sa sjedištem u Londonu, u napadu je ranjeno još najmanje 10 osoba.

Direktor Opservatorije Rami Abdulrahman izjavio je da je u napadu pogođen konvoj ljudi koji su se ka Ras al Ainu kretali iz grada Kamišli kako bi pokazali podršku stanovnicima Ras al Aina, koji je već danima meta turske ofanzive na kurdske položaje, prenio je Rojters.

Prema riječima izvještača francuske televizije Frans 2, u konvoju je bilo i više stranih novinara u trenutku kada je pogođen.

– Sirija. Bili smo u konvoju kurdskih civila koje su gađale turske snage i njihovi saveznici u Ras al Ainu. Naš tim je dobro, ali neke kolege su poginule – napisala je na Tviteru izvještač francuske televizije Stefani Perez.

Rojters navodi da za sada nije poznato ko su poginule kolege.

Frans 2 je objavila snimke sa mjesta napada, na kojima se vide civili pomješani sa pripadnicima Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje uživaju podršku Kurda.

Na snimcima mjesta napada, koji se dogodio oko 10 kilometara od grada Ras al Ain, vide se tijela na zemlji, zapaljena vojna vozila i zgrade, prenosi Rojters.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO