Hronika

SUPRUŽNIKE POKOSIO NA PJEŠAČKOM PRELAZU Detalji stravične saobraćajne nesreće u Banjaluci

Banjalučanka Mira Dugonjić (57) poginula je, a njen suprug Zvone (60) lakše je povrijeđen kada ih je na pješačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš udario "polo" kojim je upravljao Savo Kovačević (60).

SUPRUŽNIKE POKOSIO NA PJEŠAČKOM PRELAZU Detalji stravične saobraćajne nesreće u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nesreća se desila u ponedjeljak oko 17.20 časova, a Mira je usljed povreda preminula u bolnici oko 23.30 časova.

Nezvanično saznaje Glas Srpske da je porodica Dugonjić nedavno imala smrtni slučaj u porodici.

– Zvoni je nedavno umro otac, a on i supruga Mira su u trenutku nesreće išli da kupe odijelo za pokojnika – rekao je izvor blizak istrazi.

Isti izvor je rekao da su Dugonjići u trenutku nesreće prelazili pješački prelaz kod kružnog toka na Laušu kada je na njih naletio “polo”.

– Vozilo se kretalo iz pravca Lauša prema centru grada. Vozač je poslije nesreće izjavio da pješake, nažalost, nije primijetio jer je bio sumrak – rekao je izvor blizak istrazi.

Očevici su ispričali da su scene na mjestu nesreće bile stravične i da je udarena žena nakon udara automobila ostala da nepomično leži na cesti.

– Žena je ležala i nije se pomjerala, a muškarac je pored nje vrištao i plakao. Nije djelovalo da je teško povrijeđen, ali se vidjelo da je žena kritično. Scena je izgledala baš stravično i nikada to neću zaboraviti. Neki prolaznici su pritrčali da im pomognu – rekla je Banjalučanka koja se zadesila u blizini mjesta nesreće.

Pročitajte još

Prema njenim riječima, od ljudi koji su se tu zatekli čula je da je vozilo ženu usljed udara odbacilo.

– Nadala sam se da će povrijeđena žena biti dobro jer je ubrzo stiglo vozilo hitne pomoći. Zdravstveni radnici su joj pružili pomoć i odvezli je u bolnicu. Kasnije sam čula da je žena, nažalost, podlegla povredama – rekla je ova Banjalučanka.

Policija

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da su obavili uviđaj na mjestu nesreće.

– U nesreći su učestvovali S. K, koji je vozio “folksvagen polo” i pješaci M. D. i Z. D, a M. D. je podlegla povredama. Više detalja o nesreći, kao i njen uzrok, biće poznati nakon istrage – rekli su u policiji.

Istakli su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.