Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUTRA SE ČEKA POTVRDA Krišto: Vjerujem da će kandidati za ministra i zamjenika dobiti podršku

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je Srni da vjeruje da će na sutrašnjoj sjednici ovog doma biti potvrđeno imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice i zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, ali da će pojedini poslanici iskoristiti priliku za populističke teme i inicijative.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara dala je preporuke za potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Nedeljka Jovića za poziciju zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

Krišto je konstatovala da je pred poslanicima sutra obiman dnevni red i da će, s obzirom na različite inicijative među kojima ima mnogo populističkih, dosta vremena biti potrošeno na rasprave bez rezultata.

– Izgleda da je nekima cilj da parlament ne radi konkretne zadatke koji su u njegovoj nadležnosti i koji bi bili u interesu svih konstitutivnih naroda u BiH, ali i to je BiH – navela je Krišto.

Ona je dodala da je utvrđen isti dnevni red koji je ponudio i Kolegijum prije nekoliko dana.

– Naravno, i mimo dnevnog reda, po ustaljenoj praksi, biće dodatnih inicijativa kako bi pojedini poslanici neke svoje teme kojima se bave, počevši od raznih afera, stavili u drugi plan – rekla je Krišto.

Komentarišući inicijativu da na sutrašnjoj sjednici bude razmatrana i inicijativa o osudi fašističkih pokreta i totalitarnih režima, ona je konstatovala da je sada glavno pitanje da li ćeu Sarajevu biti služena misa za blajburške žrtve.

– Ako pričaju o istoriji, trebalo bi da svi gledamo u budućnost na isti način i da svi radimo u interesu konstitutivnih naroda u BiH i u interesu BiH – rekla je Krišto nakon sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO