Društvo

SUZE SAMOHRANE MAJKE Jelena (27) ima tri kćerkice sa kojima mora da se seli, a NEMAJU GDJE (VIDEO)

Preslatke sestrice Danica (9), Nikolina (5) i Milica (5) iz Kuršumlije žive sa svojom majkom Jelenom Antić (27) u iznajmljenoj kući, u nimalo lakim uslovima sa mjesečnim primanjima od 23.000 dinara.

SUZE SAMOHRANE MAJKE Jelena (27) ima tri kćerkice sa kojima mora da se seli, a NEMAJU GDJE (VIDEO)
FOTO: FACEBOOK/DEJAN MARKOVIĆ MILOŠEVIĆ/SCREENSHOT

Njihova majka ne radi, a otac, od kog se razvela, ne plaća neophodnu alimentaciju. Žive od dječijeg dodatka i socijalne pomoći.

Jelenin život, kao samohrane majke, nije lak. Ova mlada žena ne može da radi jer nema nikog ko bi joj čuvao tri kćerke, suviše male da bi ostajale na po više od 8 sati dnevno same, a jedina nada bio joj je vrtić. Ipak, kako kaže za Telegraf, tamo joj je rečeno da “ide kući i čuva djecu” jer je nezaposlena.

Tako se ova mlada žena našla u začaranom krugu problema bez rješenja koje bi bilo na vidiku. Pomoć joj, kaže, pružaju dobri ljudi, i pojedini članovi porodice bez kojih bi teško “izgurala” mjesec.

Govoreći o teškim okolnostima na koje su je putevi života doveli i tome kako je uopšte moguće izdržavati troje djece sa 23.000 dinara, Jelena je zaplakala. Nije mogla da sakrije suze zbog bola koji nosi u sebi, a koji je, čini se dok priča, srastao sa njom.

– Ovo je da čovek nikom ne poželi. Šta ćete? Tako živim cijeli život. To je život od danas do sutra. Ne sjećam se kad sam sebi posljednji put nešto kupila. Uzmem od sestre stvari koje mi da. Daju mi ljudi stvari i za djecu, one su uvijek čiste i oprane, jer veoma vodim računa o njima – kaže Jelena koja i posljednji dinar daje na svoje predivne djevojčice.

Kada primi socijalnu pomoć i dječiji dodatak, prvo, kako kaže, izmiri sve obaveze.

– Sve račune i kiriju izmirujem redovno. Prvo to platim, i ostane mi oko 13.000 dinara. Srećom, u prodavnici gdje kupujem hranu, žele da mi izađu u susret. Tu se zadužim, pa vratim kad sljedeći put primim pomoć i dječiji – objašnjava ona.

TV SLOBODNA KURŠUMLIJA. SAMOHRANA MAJKA JELENA ŽIVI KAO PODSTANAR SA TRI ĆERKE. OD INSTITUCIJA POMOĆI NEMA.. RAČUN ZA POMOĆ 205-9011006083646-41 JELENA ANTIĆ. TEL ZA INFORMACIJE 061 1714045 DEJAN MARKOVIĆ MILOŠEVIĆ.

Posted by Dejan Marković Milošević on Thursday, August 6, 2020

I kao da na svojim plećima ne nosi dovoljno veliki teret, ova mlada samohrana majka suočena je prethodnih nedjelja sa novim problemom – ona i njene tri ćerkice moraju da se isele iz kuće koju iznajmljuju, a drugih stanodavaca koji bi izdali svoju nekretninu – nema.

– Do 1. septembra moram da se iselim jer je vlasnicima potrebna ta kuća. Ne znam zašto, ali koga god da sam pitala, niko nije htio da mi izađe u susret iako sam vrlo odgovorna i čim dobijem dječiji dodatak, isplatim kiriju i račune. Ima ovde i dosta praznih kuća, ali nema vlasnika, nemam ni koga da pitam da se uselim ili iznajmim – na mukama je Jelena.

Kako kaže, bilo kakav vid pomoći bio bi dobrodošao i izmamio bi osmjeh na licima njenih kćerki. Jelena se nada da će uskoro pronaći novi krov nad glavom za nju i njenu porodicu, ali je vremena sve manje. Zato apeluje na sve ljude da joj pomognu koliko mogu, a račun za pomoć je 205-9011006083646-41, na ime Jelena Antić.