Hronika

Svaka informacija se provjerava: Još tri grada u Srbiji se digla na noge zbog Mateja

U potragu za mladim Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31 decembra, uključene su i policije u gradovima koji se nalaze duž rijeka Save i Dunava.

Svaka informacija se provjerava: Još tri grada u Srbiji se digla na noge zbog Mateja
FOTO: ZORAN ILIĆ, GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Nestanak su prijavili njegovi prijatelji iz Splita, pa je potraga prvo krenula u Beogradu da bi se ubrzo proširila i na Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Pročitajte još

– Prvo smo počeli sa pretragom rijeke Save, njenog korita i priobalja. Zatim, Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta, ali pomaka u istrazi još nema. U potragu su uključene i kolege iz Pančeva, Smedereva i Požarevca koji pretražuju rijeku i napuštene objekte koji se nalaze duž Save i Dunava. Potraga i dalje traje, ne samo vodotokovima u Beogradu, nego i šire. Obaviještene su i kolege iz drugih uprava i svaka informacija do koje oni dođu, provjerava se i dijeli bez obzira koliko ona bila čudna – objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Prema jednom od snimaka koje je juče MUP Srbije objavio, Matej je uočen 31. decembra u 1.31 h kako se kreće oko restorana “Savanova”, oko žive ograde i nastavlja kretanje ka šetalištu i dolazi do reke Save.

Telefon

– Zbog udaljenosti i goreg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog „objekta” u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona – kaže sagovornik iz policije.

Međutim, dosadašnja istraga nije utvrdila niti postoje dokazi da je Matej upao u Savu. I njegov otac Nenad Periš rekao je medijima da nema informaciju da je njegov sin upao u vodu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije