Društvo

"Svaka kafa je pripremljena sa mnogo ljubavi" Ismail i Hasima u srećnom braku žive već POLA VIJEKA, a otkrili su i tajnu uspjeha

Tajna srećne veze i dugovečnog braka mogla bi da stane u tri riječi: ljubav, poštovanje i tolerancija.

"Svaka kafa je pripremljena sa mnogo ljubavi" Ismail i Hasima u srećnom braku žive već POLA VIJEKA, a otkrili su i tajnu uspjeha
FOTO: BLIC VIJESTI/SCREENSHOT

Bračni par Kolašinac, Ismail i Hasima iz Novog Pazara tako žive već 50 godina. I nakon pola vijeka zajedničkog života svaki im je dan ispunjen ljubavlju, 14. februar naročito.

Dok kuva kafu za svog supruga, Hasima za Blic vijesti priča da vjeruje da njihova ljubav traje i da je ista kao prvog dana. Svaka se kafa koju popiju zajedno, objašnjava nam, priprema sa mnogo ljubavi, a posebno prva jutarnja.

– Najslađa nam je ta kafa koju popijemo zajedno. Svakodnevno, ujutru i popodne – iskrena je Hasima. Kafe i ljubav slatke su im čitavih 50 godina. Vole se Ismail I Hasima kao u mladosti. I brige i radosti su im zajedničke od prvog dana. U pola vijeka, kažu, stale su samo sitnice, one koje čine život.

– Za ljubav i sreću nije potrebno mnogo, dovoljna je jedna sitnica. Bolje je umjeti nego imati, a za ljubav i sreću važno je znati. Treba ti malo – priča mudra Hasima. ‘

– Uvijek smo zajedno, slažemo se, nema ljubomore, nema negativnih stvari, sve nam je pozitivno od jutra do večeri – dodaje Ismail.

Od ljubavi su nerijetko važniji poštovanje i razumijevanje, tolerancija naročito, pa je otkrivaju nam, recept za srećan brak u popustljivosti.

Pročitajte još

– Nekad popusti on, nekada to učinim ja, uglavnom nađemo se na sredini i bude nam lijepo. Današnja omladina od igle pravi slona. Mladi traže mnogo i nemoguće. A ja bih im preporučila sloga, sloga i zdravlje, to je najbolje, samo u slozi možeš da doživiš duboku i starost i ljubav – savjetuje Hasima.

Ismail dodaje da je nekada svega bilo manje, ali ljubavi nije manjkalo. Danas međutim, tvrdi, mladi imaju sve, ali ljubavi fali. Dan ljubavi ovaj par neizostavno obilježava, a Ismail i danas osvaja Hasimu sitnicama i pažnjom.

Hasima nam se još pohvalila da je Ismail izuzetno pažljiv pa ni jedan praznik i važan datum ne prolaze bez cvijeća kojeg im je puna kuća. O ljubavi su rekli da je stanje u kojem je sreća druge osobe od suštinskog značaja, a takvu ljubav Hasima i Ismail nastavljaju da žive.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu