Sudbine

"Svaki put ga čekam da se pojavi odnekud" Udovica Tome Zdravkovića s knedlom u grlu o pjevaču, progovorila o njihovom sinu i životu u Americi

Legendarni pjevač Toma Zdravković preminuo je prije 32 godine, a njegova supruga Gordana došla je u Beograd kako bi prisustvovala pomenu povodom godišnjice smrti.

Supruga Tome Zdravkovića na njegovom grobu
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Sve me podsjeća na njega kada dođem u Beograd, čekam ga da se pojavi odnekud. Podsjeća me na njega čak i VMA kad prođem podsjeti me na njega – priča Gordana, koja godinama živi u Americi, gdje je živjela i sa Tomom u jednom periodu života.

On je jedini koji mi je govorio da uzmem dijete i da idem odavde jer se sprema rat. Govorio je: “Molim te idi, ne želim da dijete doživi rat”. Uzela sam dijete i otišla. Možda i ne bih otišla da to nije bila njegova želja.

Supruga Tome Zdravkovića na njegovom grobu
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Tomina udovica otkrila je i kako živi u Americi.

– Moj život je sveden na posao, sina i kuću. Radim posao koji volim, imam par prijatelja, ništa naručito – kaže Goca.

Njihov sin Aleksandar svega par puta je bio u Srbiji.

– Sin nije želio da dođe, ima puno razloga. Negova kćerka Žaklina će doći. Sin nije prevazišao neke stvari. Sa Žaklinom sam dosta pričala o Tominom životu, ona je ostala željna svog oca. Sin jako liči na Tomi ima i dosta njegovih osobina, piše Blic.

Gordana Zdravković, Aleksandar Zdravković
FOTO: BRIZA / RINGIER

Gordana se prisjetila i života sa Zdravkovićem.

– Mene nije upoznao u kafani, upoznao me je u frizerskom salonu. Kao i u filmu. Neko ga je poslao kod nekog ko zna srpski da se ošiša. Pripit je došao i pitao da li može da se ošiša. Tako je sve počelo. Kada bih se ponovo rodila, izabrala bih sve isto. Ne bih menjala ništa, bilo je i lijepog i manje lijepog, ali uvijek interesantno. Nikad se nisam ljutila kada je ostajao u kafanu, nisam ga sputavala ni u čemu. Kafana je bila njegova druga kuća, nisam htjela da ga mijenjam, bila sam tu da ga pratim. Živio je kako je želio, s obzirom da je bio i bolestan željela sam da živi punim plućima – rekla je Gordana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije