Društvo

SVE ČEŠĆI SIMPTOM KORONE Dr Lađević pojasnio ŠTA OSJEĆAJU pacijenti zaraženi opasnim virusom

Nebojša Lađević, anesteziolog i direktor Centra za anesteziologoju i reanimatologiju KCS kaže da postoje i drugi simptomi, pored onih koji se najčešće spominju, a koji jednako ukazuju da je riječ o infekciji opasnim virusom.

SVE ČEŠĆI SIMPTOM KORONE Dr Lađević pojasnio ŠTA OSJEĆAJU pacijenti zaraženi opasnim virusom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U posljednje vrijeme se napominje da je bol u leđima, nakon gubitka čula mirisa, jedan od najčešćih signala zaraze korona virusom, ali dr Nebojša Lađević, anesteziolog i doktor, direktor Centra za anesteziologoju i reanimatologiju KCS kaže da postoje i drugi simptomi koji jednako ukazuju da je reč o infekciji opasnim virusom, pišu Novosti.

Da li je samo riječ o bolu u leđima ili se javlja i na drugim mjestima?

– Ne kažem da ne može da bude, ali bol u leđima nije specifičan simptom korone. Postoji i glavobolja, ‘punoća’ u glavi, nosu, pritisak u sinusima, nesanica. Sve su to predznaci da će se nešto desiti, čak i kada nema temperature. Ne može da se kaže da su karakteristični, bol u leđima je jedan od najrasporostanjenijih bolova, onda bi svako pomislio da ima koronu. Treba pratiti opšte stanje, gubitak čula ukusa mirisa, bol u leđima – kaže doktor.