Politika

"Svi predstavnici institucija imaju identičan stav" Višković jasan po pitanju imovine Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da predsjednik Srpske Milorad Dodik koristi svoje ustavno pravo u kojem traži od Vlade da se izjasni o teškim napadima na Srpsku, poput posljednjeg o pitanju imovine, te dodao da svi predstavnici institucija imaju identičan stav o pitanju imovine.

Višković o izgradnji auto-puta
FOTO: SRNA

Dodikovo pismo samo je jedna korespondencija na nivou predsjednik Vlada, a onda Vlada ide prema Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove i lokalnim samoupravama, te Pravobranilaštvu, rekao je Višković za RTRS.

On je naveo da je to slijed poteza koji su ranije dogovoreni.

Pročitajte još

– Svi mi koji predstavljamo institucije Srpske imamo identičan stav o pitanju imovine. Želimo da ostavimo trag u pisanoj formi i poručimo svima onima koji napadaju Srpsku da ćemo koristiti sva svoja ustavna i zakonska prava. Ustav BiH je decidan i tačno su nabrojane nadležnosti u kojima se ne spominje imovina – istakao je Višković.

On je ponovio da imovina pripada entitetima, odnosno Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću u kojem je zatražio da se Vlada Republike Srpske izjasni o pitanju imovine u državnoj svojini Republike Srpske, te kako dodaje, imajući u vidu nepravne pokušaje sprečavanja sprovođenje zakona Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije