Sudbine

“SVIJET MI SE SRUŠIO" Željko Samardžić otkrio detalje o borbi sa bolešću, život morao da promijeni iz korijena

Pjevač Željko Samardžić progovorio je o borbi sa bolešću, zbog koje je morao da promijeni životne navike iz korena.

Željko Samardžić
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

 To je jedna autoimuna bolest štitne žlijezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to započeo je pjevač i otkrio da je imao Hašimoto jako dugo, ali je to tek kasnije otkrio.

– Žene uglavnom obolijevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umijem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao – rekao je pevač, a bolest Željka Samardžića promijenila mu je životne navike.

Željko Samardžić
FOTO: M.MITROVIĆ/RAS SRBIJA

– Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svijet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri mjeseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promijenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej.

Da ima Hašimoto, Željko Samardžić je, kako kaže, sasvim slučajno saznao.

Pročitajte još

– Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se poslije izvjesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlijezde – otkrio je Željko svojevremeno.

Pjevač je dodao da on i njegova suprug žive skromno od penzije.

– Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohtjeve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželio. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvjetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, vjerujem da ih ta vijest često obraduje više nego mene – objasnio je on, piše Story.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije