Politika

"Svojim ćutanjem odobravaju kršenje Ustava" Stevandić tvrdi da je cilj rezolucije Svena Alkalaja stvaranje novih sukoba u BiH

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, poručio je da je stalni predstavnik BiH u UN, Sven Alkalaj, iskoristio “sumrak modernog prava”, u kom više ništa nije zaštićeno, već se nalazi u sivoj zoni, pa je mimo odluka Predsjedništva BiH odlučio da podnese prijedlog rezolucije u UN.

"Svojim ćutanjem odobravaju kršenje Ustava" Stevandić tvrdi da je cilj rezolucije Svena Alkalaja stvaranje novih sukoba u BiH
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Stevandić dodaje da ova odluka Alkalaja dolazi sa odobrenjem dijela međunarodne zajednice, koja već neko vrijeme svojom ćutnjom odobrava kršenje Ustava BiH.

Jasno je, ističe on, da za Republiku Srpsku dolaze teška vremena i odluke, jer kompletna bošnjačka politička scena donosi odluke u skladu sa instrukcijama Zapada.

Pročitajte još

Stevandić smatra da neutralnost koju Republika Srpska zauzima prema sukobu Rusije i Ukrajine, nije ispoštovana od pojedinih diplomata u BiH, i da oni svojim odlukama krše Ustav.

– To je naišlo na odobravanje dijela međunarodne zajednice, što Republiku Srpsku čini najnezaštićenijim dijelom srpske teritorije – ističe Stevandić.

On zaključuje da međunarodna zajednica nema jasnu sliku u BiH, te je i ova rezolucija pokušaj stavljanja BiH u neki centar pažnje, sa ciljem da se izazovu potencijalni sukobi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu