Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Za praznike pojačane kontrole radnog vremena, za one koji se ne budu pridržavali odluke RIGOROZNE KAZNE

Banjaluka
Autor:

Foto: Shutterstock

Tržišna inspekcija i Komunalna policija će u dane predstojećih  praznika imati pojačane kontrole rada preduzetnika a svi koji se ne budu pridržavali propisanog  radnog vremena biće sankcionisani, poručio je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

– 1. i 9. maja, u vremenu od 00.00 do 24 časa mogu da rade pekare, dragstori, trgovinski objekti na autobuskoj i željezničkoj stanici i benzinskim pumpama, dok trgovine pogrebnom opremom mogu da rade od osam do 21.čas. Na Međunarodni praznik rada, u srijedu 1. maja, u skladu sa zaključkom gradonačelnika, mimo Odluke o određivanju radnog vremena, u vremenu od 7 do 12, mogu  da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom. Radno vrijeme poslovnih subjekata 2. maja je regulisano kao rad nedjeljom. Na Dan pobjede nad fašizmom, 9. maja, od 7 do 12 časova, mogu da rade: prodavnice mještovite robe, prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom i prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare) – objašnjava načelnik Kecman.

On dodaje da su, prema republičkom Zakonu o praznicima, kazne za nepoštovanje odluke o radnom vremenu rigorozne.

– Kazna za pravno lice iznosi 2.000 do 15.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu kazne su od 150 do 2.000 KM, a za samostalne preduzetnike od 500 do 1.500 maraka – rekao je Kecman.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO