Biznis

TEST ČETVORODNEVNE RADNE NEDJELJE Na "ispitu" 3.300 radnika u 70 preduzeća

Više od 3.300 radnika u 70 kompanija u Velikoj Britaniji, u rasponu od malih lokalnih preduzeća do velikih finansijskih firmi, kreću danas s četvorodnevnom radnom nedjeljom bez umanjenja plate u okviru najvećeg svjetskog testiranja novog modela rada.

TEST ČETVORODNEVNE RADNE NEDJELJE Na "ispitu" 3.300 radnika u 70 preduzeća
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Pilot projekat će trajati šest mjeseci u organizaciji društva “4 Dana nedjeljno globalno”, a u partnerstvu s tink-tenk grupom Autonomi, Kampanjom 4 dana nedjeljno i istraživačima sa Univerziteta Kembridž, Univerziteta Oksford i Bostonskog koledža, piše Gardijan.

Istraživanje se zasniva na obrascu 100:80:100 – 100 odsto plate za 80 odsto radnog vremena, u zamjenu za obavezno održanje 100-procentne produktivnosti.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

DŽo O'Konor, izvršni direktor neprofitne grupe “4 Dana nedjeljno Global”, kaže da je Velika Britanija perjanica četvorodnevne radne nedjelje.

Pročitajte još

– Kako izlazimo iz pandemije, sve više i više kompanija prepoznaje da je kvalitet života nova granica koja dijeli konkurenciju, i da je rad sa skraćenim radnim vremenom, fokusiran na rezultate, sredstvo koje im daje konkurentsku prednost – navodi on.

Među onima koji učestvuju u ovom testiranju su kompanije koje pružaju usluge obrazovanja, savjetovanja na radnom mjestu, stanovanja, njege kože, regrutacije radnika u građevinarstvu, pružaoci usluga hrane i pića i digitalnog marketinga.

Istraživači će raditi sa svakom organizacijom učesnicom u projektu na mjerenju uticaja skraćene radne nedjelje na produktivnost u poslovanju i dobrobit njenih radnika, kao i uticaja na životnu sredinu i rodnu ravnopravnost.

Testiranja četvorodnevne radne nedjelje, uz podršku vlada, trebalo bi da počnu kasnije ove godine i u Španiji i Škotskoj.

Džulijet Skor, profesorka sociologije na Bostonskom koledžu i glavni istraživač ovog pilot projekta, opisuje ovaj poduhvat kao „istorijski eksperiment“.

– Analiziraćemo kako zaposleni reaguju na dodatni slobodan dan, u smislu stresa i izgaranja na radu, njihovo zadovoljstvo poslom i životom, zdravlje, san, korišćenje električne energije, putovanja i mnoge druge aspekte života – objašnjava ona.

Dodaje da se četvorodnevna radna nedjelja generalno smatra politikom trostrukih benefita – pomaže zaposlenima, kompanijama i klimi.

– Naši istraživački napori će kopati po svemu tome – ističe Skor, prenosi Blic.

Ed Siel, izvršni direktor Čeriti banke je ponosan što je ovo jedna od prvih banaka u Velikoj Britaniji koja je prihvatila četvorodnevnu radnu sedmicu.

– Već dugo smo šampion po pitanju fleksibilnog rada… Za Čeriti banku, prelazak na četvorodnevnu sedmicu predstavlja prirodan naredni korak – poručio je on.

Prihvati notifikacije