Svijet

"To sam uradio iz protesta" Doktor koji je došao na imunizaciju sa lažnom rukom NAJZAD VAKCINISAN

Jedan zubar u Italiji, koji se na punktu za vakcinaciju protiv kovida-19 nedavno pojavio sa lažnom rukom, kaže da je otada primio vakcinu i da je ona "najbolje oružje koje imamo protiv ove strašne bolest".

"To sam uradio iz protesta" Doktor koji je došao na imunizaciju sa lažnom rukom NAJZAD VAKCINISAN
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Doktor Gvido Ruso suočava se sa mogućim krivičnim optužbama za prevaru jer je nosio ruku napravljenu od silikona kada se prvi put pojavio u centru za vakcinaciju u gradu Bjela na sjeveru zemlje, prenosi agencija AP.

Italija je ranije ove godine uvela zahtjev za obaveznu vakcinaciju ljekara i medicinskih sestara.

Ruso je, tokom pojavljivanja u jednoj italijanskoj emisiji, rekao da nije pokušavao da prevari vladu ili bilo koga drugog, već da je želio da uloži lični protest protiv obavezne vakcinacije.

“Ho dovuto piegarmi al sistema che obbliga i sanitari a vaccinarsi, il giorno dopo mi sono l'ho fatto anche io”. Guido…

Posted by la Repubblica on Thursday, December 9, 2021

Medicinska sestra koja je primietila silikonsku ruku prijavila je Rusoa svojim menadžerima.

Zubar je priznao da njegov protest nije uspio i da je sljedećeg dana primio dozu vakcine u jednu od svojih pravih ruku “jer me je sistem na to obavezao.”

Dodao je, međutim, da misli “da je u ovom trenutku vakcina jedino oružje koje imamo protiv ove strašne bolesti, ali da treba da postoji sloboda izbora”.

Iako stopa vakcinacije u Italiji iznosi skoro 85 odsto među populacijom starijom od 12, ljudi u starosnom rasponu od 30 do 59 godina pokazali su se kao najotporniji na vakcinaciju, budući da skoro 3,5 miliona još uvek nije primilo prve doze.

Prihvati notifikacije