Gradovi

Tomaš o problemima u prnjavorskom Domu zdravlja “Zbog ličnog interesa i bahatosti SDS kasne plate radnicima”

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš ukazao je danas na kašnjenje plata zaposlenima u Domu zdravlja, a razlog tome je, kako je naveo, nezakonita smjena starog i imenovanje vršioca dužnosti novog direktora.

Tomaš o problemima u prnjavorskom Domu zdravlja “Zbog ličnog interesa i bahatosti SDS kasne plate radnicima”
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Darko Tomaš

Ispostavilo se da je sve što sam govorio prije mjesec i po dana tačno i da će, prije svega, zbog ličnog interesa i bahatosti SDS-a, predsjednika Skupštine opštine Mirka Bukvića i predsjednika Kluba odbornika SDS-a Milana Petrovića radnicima Doma zdravlja kasniti plate – rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

On je dodao kako ima informaciju da je u petak, 13. avgusta, stiglo rješenje Suda da je prijava o promjeni lica ovlaštenog za zastupanje odbačena.

Pročitajte još

Kako je pojasnio, Fond zdravstvenog osiguranja je na vrijeme prebacio tranšu, ali budući da nije na zakonit način sprovedeno razrješenje starog i imenovanje novog direktora posljedica je da Sud ne može upisati novo ovlašteno lice za zastupanje.

– Takođe, da bi banka doznačila sredstva za plate, treba iz Suda dostaviti rješenje o promjeni ovlaštenog lica, promijeniti karton deponovanih potpisa i dobiti nove kodove za sistem elektronskog bankarstva na ime novog direktora – dodao je Tomaš.

Tomaš je apelovao da nova skupštinsku većinu hitno riješi situaciju u Domu zdravlja i novonastali problem.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja nedavno je na sjednici Skupštine opštine imenovan Bojan Subotić umjesto Svjetlane Malić.

Tomaš je osudio i smjenu dosadašnjeg direktora prnjavorske Gimnazije Ljubinke Stanić za koju je rekao da je odgovorno i profesionalno u svom mandatu obavljala tu funkciju.

Prihvati notifikacije