Svijet

TRAGEDIJA NA KORČULI Automobilom udario betonski stub, poginuo na licu mjesta

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu ujutro oko 5 sati dogodila na Korčuli, smrtno je stradao vozač (20), dok je saputnik iz njegovog vozila zadobio lakše telesne povrede.

TRAGEDIJA NA KORČULI Automobilom udario betonski stub, poginuo na licu mjesta
FOTO: INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak, upravljajući vozilom dubrovačkih registarskih oznaka državnim putem D-118, iz smijera Blata u smijeru Vela Luke, izlaskom iz lijeve krivine zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz ivicu kolovoza, saopštila je je PU dubrovačko-neretvanska.

Vozilo je potom u nekontrolisanom kretanju prvo prednjim, a zatim i zadnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj saobraćajnoj traci.

Mladi vozač, koji tokom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobijenih povreda je umro na licu mesta, dok je njegov saputnik, takođe 20-godišnjak, koristio sigurnosni pojas i zadobio je lakše tjelesne povrede.

Pročitajte još

Ovu tragediju komentarisali su i hrvatski stručnjaci za saobraćaj.

– Proći sa 100 kilometara na sat takvu raskrsnicu kojom se iz pravca Blata, pred Velom Lukom, skreće prema kafićima u trajektnoj luci na Korčuli ultimativno je ‘saobraćajno junaštvo’ među korčulanskom omladinom. Auto star, gume loše, policije nigde – formula za tragediju! – naveo je hrvatski stručnjak za saobraćaj, Željko Marušić.

On je dodao i da je poginuli 20-godišnjak verovatno znao kako između 4 i 5 sati ujutro na tom području vjerovatno neće biti policije.

– Mogao je, dakle, praktično bez ikakvog rizika da će biti zaustavljen od strane policije i potom kažnjen, teško i višestruko kršiti saobraćajne propise, neodgovorno i nevešto se pokazujući i dokazujući pred vršnjakom – piše Marušić, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije