Društvo

Trebinjskim vatrogascima plate povećane za 200 KM: Najniže primanje će biti 1.200 KM

Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Trebinje, kao što je ranije i najavljeno, dobiće uvećane junske plate u visini od 150 do 200 KM, pa će najniže ukupno neto primanje vatrogasca biti oko 1.200 KM, saopšteno je iz Gradske uprave, u okviru koje djeluje ova jedinica.

Trebinjskim vatrogascima plate povećane za 200 KM:  Najniže primanje će biti 1.200 KM
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Iz Gradske uprave su naveli da je riječ o povećanju cijene rada i koeficijenata svim zaposlenim u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici, dok je ostalim radnicima Gradske uprave povećana samo cijena rada.

Takođe, vatrogasci, kao i ostali radnici Gradske uprave imaju i regres koji iznosi jednu minimalnu zaradu, što je u ovoj godini 650 KM.

Pročitajte još

– U potpunosti razumijemo posao vatrogasne jedinice i važnost pravovremene reakcije po prijavi od njenih zaposlenih, posebno tokom ljetnog perioda, što smo u više navrata i pokazali kroz izgradnju modernog vatrogasnog doma, nabavku novih vozila i opreme. Žao nam je što, i pored ranije najave, pojedinci nisu zadovoljni ovim povećanjem plata – naveli su iz Gradske uprave.

I u narednom periodu biće nastavljeno opremanje ove jedinice i ulaganja u nova sredstva za rad, a posebna pažnja će biti posvećena da jedinica ostane na profesionalnom nivou i da može da odgovori svim zadacima koji se stavljaju pred nju.

– I ovo povećanje plata, za koje su sredstva obezbijeđena u budžetu grada, dokaz su da Gradska uprava, u skladu sa svojim mogućnostima, vodi računa o vatrogasnoj jedinici, posebno imajući u vidu da na području grada djeluju i dobrovoljna vatrogasna društva i Javna ustanova `Ekologija i bezbjednost` koji su i više nego značajna ispomoć Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici, a koji pritom imaju značajno manja primanja od vatrogasaca – saopšteno je iz Gradske uprave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu