Kultura

TRI FILMA ZA KRAJ Završen Festival evropskog i mediteranskog filma

Projekcijom tri filma na tri lokacije na području Trebinja večeras je završen Osmi festival evropskog i mediteranskog filma, koji je u proteklih pet dana okupio velika glumačka imena.

TRI FILMA ZA KRAJ Završen Festival evropskog i mediteranskog filma
FOTO: SRNA

Večeras je na ljetnoj sceni Doma mladih prikazan film Vinka Brešana “Koja je ovo država?”, a na platou Muzeja Hercegovine prikazan film Gorana Paskaljevića “Uprkos magli”.

Na terasi hotela “Leotar” prikazan je film Gorana Paskaljevića “Bure baruta”, u kome glume ovogodišnji dobitnici “Zlatnog platana” Voja Brajović i Ana Sofrenović.

Na završnoj konferenciji za novinare, koja je održana ranije danas u Trebinju, istaknuto je da je ovaj grad izuzetno mjesto za snimanje.

Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Na “Trebinje film festivalu” u proteklih pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od rijetkih kulturnih događaja koji su realizovani uprkos epidemiji virusa korona.

Festival je i ove godine okupio reditelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije.