Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Trivić: Dodikova izjava da će zatvoriti fakultete koji izdaju LAŽNE DIPLOME je populistička

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Opozicioni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske uskoro će pokrenuti inicijativu za reviziju diploma zaposlenih u javnim institucijama Republike Srpske, u kojoj će, uz pomoć potpisa građana, insistirati na tome da diplome svih zaposlenih budu javne.

Najavila je ovo narodna poslanica PDP-a Jelena Trivić, napominjući da je to jedna od zahtjeva sa protesta koji su nedavno organizovani u Banjaluci.

– Sa inicijativom ćemo ići ka Narodnoj skupštini, a kroz nju ćemo tražiti da reviziju sprovede resorno ministarstvo, a ne da mi poslanici ovako sakupljamo podatke. To je jedino sistemsko rješenje koje možemo da predložimo kao opozicija, pa neka skupštinska većina to odbije, mi ćemo se boriti – rekla je Trivićeva, uz poruku da će priču o diplomama istjerati na čistac.

Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da će zatvoriti fakultete koji izdaju lažne diplome, smatra populističkom, dodajući da od zatvaranja fakulteta neće biti ništa.

– On veliki problem koji zahtijeva sistemsko rješenje misli da riješi jednom populističkom izjavom. Ne ide tako, ali tako on to radi – rekla je Trivićeva.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO