Regioni

TRIVIĆEVA U ŠIPOVU “Poštuju se sve mjere Instituta za javno zdravstvo”

U Osnovnoj školi (OŠ) "Nemanja Vlatković" u Šipovu se poštuju sve mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo i ohrabruje činjenica da do sada u školama na području ove opštine nije zabilježen nijedan oboljeli od virusa korona, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

TRIVIĆEVA U ŠIPOVU “Poštuju se sve mjere Instituta za javno zdravstvo”
FOTO: SRNA

Trivićeva, koja je danas u Šipovu razgovarala sa načelnikom opštine Milanom Kovačem, nakon čega je posjetila OŠ “Nemanja Vlatković”, rekla je novinarima da je cilj posjeta školama u Republici Srpskoj da se uvjere u sprovođenje svih propisanih mjera radi sprečavanja širenja virusa korona.

Ona je podsjetila da je ova škola prije tri godine bila obuhvaćena programom energetske efikasnosti, te da je trenutno u toku njegova realizacija i u srednjoj školi u Šipovu.

– Opština Šipovo i Vlada Republike Srpske su dosta investirali u sam sistem obrazovanja jer znamo koliko su bitni uslovi u kojima borave učenici – istakla je Trivićeva.

Kovač je rekao da je na području Šipova u posljednje četiri godine dosta uloženo u predškolske i školske ustanove.

– Želimo da stvorimo uslove da se nastava odvija u zdravim uslovima. Još u nekim školama treba opremiti informatičke kabinete, te se nadam da ćemo i to u saradnji sa resornim ministarstvom uskoro riješiti – naveo je Kovač.

On je naglasio da opština Šipovo na sve moguće načine pomaže učenicima, te da su jedni od rijetkih koji stipendiraju i osnovce i srednjoškolce.

Dragan Gajić, direktor OŠ “Nemanja Vlatković”, rekao je da nemaju poteškoća u radu, da svi poštuju propisane mjere, te da su ovu epidemiološku situaciju ozbiljno shvatili i učenici i nastavnici.