Digitalna Srpska

Tviter uvodi oznaku za "državne" naloge: Biće označeni i određeni zvaničnici i institucije

Kompanija Tviter danas je saopštila da će sljedeće nedjelje dodati oznake za identifikovanje više računa povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svjetskih lidera, ''kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi''.

Tviter uvodi oznaku za "državne" naloge: Biće označeni i određeni zvaničnici i institucije
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija.

Ostale nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Nemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, prenosi Rojters.

U avgustu je Tviter saopštio da će početi da etiketira naloge državnih medija kao što su ruski Sputnjik i kineska Sinhua, i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija – Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili glas nacionalne države u inostranstvu” iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Tviter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.

Prihvati notifikacije