Politika

U IGRI TRI IMENA Bivši članovi DNS danas OSNIVAJU STRANKU

Bivši članovi i funkcioneri DNS danas će održati sjednicu Inicijativnog odbora za osnivanje nove političke partije, saznaje Srpskainfo.

U IGRI TRI IMENA Bivši članovi DNS danas OSNIVAJU STRANKU
FOTO DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Sjednicom, koja će da počne u 15 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, predsjedavaće Spomenka Stevanović, koja je šefica Nezavisnog demokratskog kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Sjednici će prisustvovati i Nedeljko Čubrilović, koji bi trebalo da bude predsjednik nove stranke, čije ime još nije saopšteno.

Kako saznajemo, rukovodstvo nove organizacije još nije odlučilo između tri imena koja im stoje na stolu.

Na spisku članova Inicijativnog odbora su i preostala dvojica poslanika novog kluba u Narodnoj skupštini Spomenko Stojanović i Milan Dakić.

Između ostalih, Inicijativni odbor još čine Damir Ćopić, Boran Bosančić, Dragan Talić, Slobodan Zec iz Banjaluke, Marinko Đukić iz Teslića, Vladimir Janković iz Gradiške, Dragan Pajić iz Dervente, Siniša Mijatović iz Zvornika, Aco Stanišić iz Pala, Ljubo Erić iz Sokoca, Tomislav Prpoš iz Prijedora, ali i Slobodan Šaraba iz Trebinja.

Šaraba je nekadašnji predsjednik Gradskog odbora NDP Trebinje, a posljednji put se u javnosti pojavio kao predsjednik stranke “Snaga Hercegovine”.