Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U JEKU PANDEMIJE KORONA VIRUSA U ovoj zemlji zatvorenici prave KOVČEGE ZA PREMINULE

Svijet
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Više stotina zatvorenika u Ekvadoru počelo je da pravi kovčege kako bi pomogli da se pokrije nedostatak u broju kovčega u Gvajakilu, najvećem gradu u zemlji i epicentru pandemije korona virusa.

Zatvorenici u Ambatu, gradu južno od prestonice Kito, koristiće drvo koje su zaplijenili ekološki zvaničnici u okviru borbe protiv krčenja šuma, kako bi napravili kovčege. S isporukom provinciji Gvajas, u kojoj je oko 68 odsto ukupnog broja zaraženih i u kojoj se nalazi grad Gvajakil, planiraju da počnu naredne nedjelje, prenosi Rojters.

– Ministarstvo za zaštitu životne sredine doniralo je drvo, koje bi se iskoristilo za druge ciljeve u plemenite svrhe: Dajte drveni kovčeg porodicama, koje su izgubile voljenu osobu – naveo je je ministar za zaštitu životne sredine te zemlje.

U Ekvadoru je 4.965 osoba zaraženo korona virusom, dok su 272 preminule. Sumnja se da je još 284 ljudi preminulo od posljedica ovog virusa. Predsjednik Lenjin Moreno upozorio je da bi broj preminulih od posljedica korona virusa u provinciji Gvajas mogao da se poveća na 3.500.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO