Hronika

U nesreći kod Mostara poginula majka dvoje maloljetne djece: Vozač "opel astre" nesrećnoj ženi oduzeo pravo prvenstva prolaza

U Gradskoj mrtvačnici Sutina sutra će biti obavljena obdukcija tijela smrtno stradale E.H. (31) koja je podlegla u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru, nakon saobraćajne nesreće koja se juče u 18 časova dogodila na sjevernom izlazu iz Mostara, kod benzinske pumpe „Ina“.

Sudar dva auta u Mostaru
FOTO: PVJ MOSTAR - VATROGASCI/FACEBOOK7SCREENSHOR

Kako se saznaje, nesretna žena je u bolnicu dovezena u izuzetno teškom stanju, a uprkos silnim naporima ljekara, koji su je sat vremena reanimirali, spasa joj nije bilo. Da tragedija bude veća iza nje je ostalo dvoje djece, dječak uzrasta od četiri godine i trogodišnja djevojčica. Oni su se s njom nalazili u automobilu “golf” i, nasreću, zadobili su lakše tjelesne povrede, a nakon obrade otpušteni su na kućno liječenje.

Oduzeto prvenstvo prolaza

Teške tjelesne povrede je zadobio i vozač automobila “opel astra”, A.M. (40), koji je, prema informacijama nakon uviđaja, nesretnoj ženi koja je upravljala “golfom”  oduzeo pravo prvenstva prolaza. Ona se kretala magistralnom cestom iz smjera sjevera prema jugu, dok se A.M. uključivao iz grada.

Pročitajte još

To je potvrdila i dežurna kantonalna tužiteljica, kazavši da je on jutros, uprkos teškim povredama, ispitan na okolnosti ove tragične saobraćajne nesreće.

S obzirom na činjenicu da je područje na kojem se dogodila nesreća pokriveno videonadzorom, odnosno, policijskim kamerama, tužiteljica je naredila izuzimanje snimaka.

Takođe, od A.M. su uzeti uzorci krvi koji će biti poslani na analizu radi utvrđivanja, eventualne, prisutnosti alkohola i droga u organizmu.

Saobraćajna nesreća na Sjevernom ulazu u Mostar🚨1️⃣2️⃣3️⃣Ozlijedjene 4 osobe..

Posted by PVJ Mostar – Vatrogasci on Tuesday, June 20, 2023

Crna tačka

Oba vozila su nakon nesreće prevezena u krug Policijske uprave Mostar radi neophodnih vještačenja, a poduzete su i sve druge istražne mjere i radnje.

Brojni Mostarci su, uz saosjećanje zbog tragično stradale mlade žene, na društvenim mrežama iskazivali ogorčenje činjenicom da nadležni ništa ne poduzimaju na konačnom rješenju za ovu jednu od najopasnijih raskrsnica u Mostaru, piše Avaz.

To je jedno od najkritičnijih mjesta u Mostaru, svojevrsna crna tačka, s najvećim brojem saobraćajnih nesreća od kojih su mnoge završile tragično i s teškim posljedicama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije