Hronika

U ordinaciji pronađeno 18 falsifikovanih diploma: Žena umrla nakon VAĐENJA ZUBA u dvorištu ordinacije

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomjesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. i jednomjesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Policajac Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Iz ovog suda je saopšteno da se DŽ.K. sumnjiči da je izvršio krivična djela nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti, a njegova sestra H.K je osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Sud je odbio zahtjev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K. te joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Pročitajte još

Okrivljeni DŽ.K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, tokom vađenje zuba koristio neodgovarajuće metode liječenja L.Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navedeno je u saopštenju.

Pacijentkinja L.Š. je poslije vađenja zuba preminula u dvorištu ordinacije. Ljekari bolnice u Mališevu konstatovali su da je pacijentkinja preminula usljed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koje je okrivljeni koristio tokom vađenja zuba.

Negova sestra H.K. osumnjičena je da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju školu za krojača.

Prilikom kontrole ordinacije uhapšenog, pronađeno je 18 svjedočanstava i diploma ovjerenih falsifikovanim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije