Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U PODRUMU ČEKALI “KRAJ SVIJETA” Zbunjeni mladić ušao u bar i otkrio istinu koja LEDI KRV U ŽILAMA

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot

Mladi muškarac (25) duge kose, prljave dugačke brade, dezorijentiran i zbunjen ušao je u bar u holandskom selu Ruinervold. Šokiranim gostima počeo je da priča da je pobjegao sa obližnje farme gdje je sa ocem i pet mlađih sestara i braće živio posljednjih – devet godina!

– Mladić nam je ispričao da je pobjegao i da mu je potrebna pomoć. Nakon toga smo pozvali policiju – rekao je vlasnik lokala Kris Vesterbik za lokalnu televiziju dodajući da je muškarac bio veoma zbunjen.

Kako je dodao, mladić nije išao u školu i nije se šišao devet godina.

– On je najstariji i htio je da pronađe način da prestanu da žive tako – dodao je Vesterbik.

Zapanjen pričom dvadesetpetogodišnjaka, Kris je pozvao policiju, a onda je klupko počelo da se odmotava. Organi reda pronašli su muškarca (58) i njegovo šestoro djece uzrasta 16 do 25 godina u podrumu na farmi koja je okružena drvećem. Oni su, navodi BBC, tu godinama čekali “kraj svijeta”.

Ruinervold, inače, ima manje od 3.000 stanovnika, prenosi Jutarnji. Farma se nalazi malo van samog mjesta, a do nje se dolazi mostom preko kanala. Detaljnom pretragom, policijajci su na farmi otkrili i veliki vrt s povrćem i jednu kozu.

Kako je ispričao komšija porodice za nemački Bild, na farmi je viđao samo jednog muškarca.

– Noge mi se tresu. Muškarac je tamo bio svaki dan. Nisam imao pojma da imaju i djecu. Jako sam iznenađen – rekao je on, dok je lokalni poštar rekao da na tu adresu nikada nisu stizala pisma.

Policija iz provincije Drente potvrdila je da je uhapsila muškarca (58), te da se on sada nalazi u pritvoru i da odbija bilo kakvu saradnju, dok su djeca zbrinuta ali nije precizirano gdje.

Takođe, nije poznato gdje se nalazi majka nesrećne djece budući da je mladić nije spominjao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO