Gradovi

U PRIJEDORSKOJ REGIJI VLADA PORODIČNA POLITIKA Nove odbornice u skupštinama kćerke načelnika opština (FOTO)

U novom sazivu Skupštine opštine Krupa na Uni odbornica će biti Karolina Kljajić (DNS) koja je kćerka načelnika ove opštine Mladena Kljajića (DNS).

U PRIJEDORSKOJ REGIJI VLADA PORODIČNA POLITIKA Nove odbornice u skupštinama kćerke načelnika opština (FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Karolina je bila 16. na listi DNS, dok je sa 48 glasova birača zauzela visoko treće mjesto među 17 kandidata ove partije.

Ona će biti jedna od četiri odbornika DNS u Krupi na Uni.

Njen otac, Mladen Kljajić bio je zajednički kandidat za načelnika Krupe na Uni DNS i SNSD, bezobzira na raskid koalicije na republičkom nivou između ovih partija.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Klajić je prvi mandat načelnika osvojio 2016. kao kandidat DNS.

Inače, nije Karolina Kljajić jedina kćerka načelnika na području prijedorske regije koja ulazi u lokalni parlament. Kćerka načelnika opštine Novi Grad Miroslava Drljače, Jovana Drljača će takođe u Skupštinu ove opštine.

Jovana Drljača je bila 31., odnosno poslednja na listi SNSD. Dobila je 1.494. glasa i zauzela šesto mjesto među kandidatima SNSD. Inače, SNSD je u prošli saziv ušao sa devet odbornika.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Miroslav Drljača je i na prošlim lokalnim izborima, kao i na ovogodišnjim osvojio funkciju načelnika Novog Grada kao kandidat SNSD.

Zanimljiv primjer je i u prijedorskoj Skupštini.

Pročitajte još

Naime, u prošli saziv Skupštine grada Prijedora kao odbornik DNS ušao je Želimir Kos. Potom je sa još tri odbornika napustio DNS i formirali su samostalni klub odbornika. Zajedno sa Duškom Miletićem koji je imenovan za povjerenika Socijalističke partije Srpske, Kos prelazi u ovu partiju.

Međutim, Kos nije bio kandidat za odbornika SPS na izborima 2020, ali jeste njegova majka Miljana Kos.

FOTO: SPS
FOTO: SPS

Ona je poznata Prijedorčanima kao dugogodišnja trgovkinja i vlasnica nekoliko butika u Prijedoru.

Miletić kao nosilac liste SPS dobio je 1.723 glasa. Miljana Kos koja je bila šesti kandidat na listi SPS osvojila je 1.125 glasova koji su joj osigurali ulazak u Skupštinu grada Prijedora.