Svijet

U rancu ruskog profesora nađeni OSTACI TIJELA njegove studentkinje, a on odbija da SVJEDOČI O UBISTVU

Profesor Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, koji je praktično priznao ubistvo jedne studentkinje potpisavši sporazum o nagodbi, odbio je danas da svjedoči i da pred istražiteljima iznese detalje zločina.

U rancu ruskog profesora nađeni OSTACI TIJELA njegove studentkinje, a on odbija da SVJEDOČI O UBISTVU
FOTO: TANJUG

Sokolov je odbio da svjedoči na osnovu člana 51 ruskog Ustava, prema kojem niko nije obavezan da iznese inkriminišuće dokaze protiv sebe ili svojih supružnika i članova porordice – izjavila je sudija Julija Maksimenko na sjednici Suda Oktobarskog distrikta u Sankt Peterburgu.

Sudija je Sokolovu odredila dvomjesečni pritvor.

Sokolov je priznao ubistvo zbog ličnog konflikta, navodi Tas s.

On je rekao da je njegova navodna partnerka Anastasija Ješčenko bila neprijateljski nastrojena prema njegovo dvoje maloljetne djece iz prvog braka, ali nije iznio više detalja.

Sokolov je odluku suda o pritvoru ocijenio kao pravednu, ali su njegovi advokati tražili da mu se odredi kućni pritvor, navodeći da on ne predstavlja prijetnju društvu.

Protiv Sokolova još nije podignuta optužnica za ubistvo.

Sokolov (63) spasen je rano 9. novembra iz smrznute rijeke dok je na leđima nosio ranac s ljudskim ostacima.

Protiv njega je pokrenuta istraga za ubistvo, a žrtva je identifikovana kao Anastasija Ješčenko, studentkinja na postdiplomskim studijama, koja je sa Sokolovim bila koautor zajedničkih naučnih članaka i moguće je da je imala seksualnu vezu sa njim.

Prema izvorima iz istražnih organa, Sokolov je ubio ženu iz puške sa skraćenom cijevi, 7. novembra, kako se pretpostavlja, tokom svađe.