Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U ŠKOLAMA CVJETA PEDOFILIJA Razrednik spopadao učenice, slao im fotografije POLNOG ORGANA

Hronika
Autor:

Foto: B. Mahmić/Avaz/RAS Srbija

Javnost u BiH zgrožena je novim slučajem pedofilije u obrazovnim ustanovama, a dogodio se u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, gdje je razrednik devetog razreda Mensud Hodžić navodno slao nemoralne poruke svojoj 14-godišnjoj učenici i nudio joj seks.

Ovaj zgrožavajući slučaj potresao je roditelje zeničkih školaraca s obzirom na to da još nije zaboravljen slučaj navodne pedofilije u Medicinskoj školi. Nažalost, uprkos čvrstim dokazima, sistem zakaže i prosvjetni radnici uspiju se izvući.

U najnovijem slučaju, koji se dogodio u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, razrednik, inače nastavnik biologije i tehničkog obrazovanja, učenici je slao degutantne i prijeteće poruke, a nakon što je prijavljen direktoru škole, pravdao se da iza svega stoje hakeri.

Simptomatično je i to što je Hodžić išao na večeru s ocem djevojčice, nakon koje je, samo sat poslije, poslao poruku učenici: “Sve sam riješio s tvojim tatom, sad možemo izaći na sokić.”

Ali, nije ovo prvi put da je Hodžić “na udaru hakera”. Prije dvije godine, spopadao je učenice i slao im provokativne fotografije na kojima se vidi njegov polni organ. I tada je prijavljen direktoru škole, nadležnim institucijama, ali je priča o hakerima i tada upalila i nije sankcionisan.

Konkretni koraci

Dok su roditelji opravdano u strahu za djecu, nadležni nijemo posmatraju kako u zeničkim obrazovnim ustanovama cvjeta pedofilija.

Očigledno se treba dogoditi teži slučaj nego što je onaj u Medicinskoj školi ili, pak, ovaj najnoviji, u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, da se poduzmu konkretni koraci.

Nema zvanične prijave

Avaz je povodom ovog slučaja kontaktirao Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

– Tužilaštvo ZDK nije primilo zvaničnu prijavu nego je povodom ovog događaja postupalo u predistražnim radnjama radi utvrđivanja osnovanosti prijave koju je Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnio zakonski zastupnik maloljetne učenice – kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

Član komisije za polaganje vozačkih ispita

Da je nastavnik Hodžić i ranije imao ispade na internetu, potvrdili su nam bivši i sadašnji učenici, koji su Avazu i ustupili njegove šokantne nage fotografije koje je slao.

Hodžić je, inače, i član komisije za polaganje vozačkih ispita.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO